Θέατρο

Στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι το «Μάουζερ» του Τερζόπουλου

Για το Βρότσλαβ της Πολωνίας αναχωρεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, καθώς αρχίζουν οι πρόβες για τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων του “Μάουζερ” του Χάινερ Μύλλερ στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι.

Το «Μάουζερ» το οποίο παρουσιάστηκε με επιτυχία για δύο σεζόν στο Θέατρο Άττις, θα παρουσιαστεί από τις 11 μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, με Πολωνούς ηθοποιούς, στο ιστορικό Theatre Laboratorium του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι.

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές της Μεθόδου του σε ένα Master class για νέους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Μαζί του θα είναι ο σταθερός συνεργάτης του Σάββας Στρούμπος.

Η δεκαήμερη έξοδος του Θόδωρου Τερζόπουλου στο εξωτερικό περιλαμβάνει επίσκεψη και στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει, στις 7 Δεκεμβρίου, στο Διεθνές Φόρουμ για τον «Πολιτισμό την εποχή της παγκοσμιοποίησης», που θα γίνει στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι.

Εντωμεταξύ άρχισαν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Αττις, οι παραστάσεις του Amor  με την Αγλαΐα Παππά και τον Αντώνη Μυριαγκό.