Θέατρο

«Συμβαίνει Τώρα» στο ΥΠΟΓΕΙΟ

Δύο ελληνικά έργα που μιλούν για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα , γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης, ανέβηκαν με επιτυχία στο Υπόγειο , βραβεύτηκαν από τη διεθνή

διοργάνωση Eurodram παρουσιάζει από σήμερα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, σε ενιαία παράσταση το Θέατρο Τέχνης.

Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο της ενότητας «ΕΛΛΑΔΑ / σύγχρονη δημιουργία» και στη Θεματική: «2014: Έξι χρόνια κρίση / 60 χρόνια Υπόγειο».

Το «Συμβαίνει τώρα» περιλαμβάνει τις παραστάσεις «Αλμανάκ» και «Ασκήσεις για γερά γόνατα».

almanak 6

«Αλμανάκ»

Πέντε ενήλικες, ένας μουσικός και ένα κοριτσάκι διαχειρίζονται την αμηχανία τους στη χώρα της κρίσης, της ανάπτυξης, της διαφθοράς, του σκυλάδικου, του ήλιου. Λένε ιστορίες, βγάζουν πύρινους λόγους, πλακώνονται,ακούνε τον εθνικό ύμνο και χορεύουν τσιφτετέλι, τρώγοντας κεφτέδες! Και γελάνε, γελάνε πολύ! Τρώγοντας κεφτέδες!

Το «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, με τους ηθοποιούς Σπύρο Γραμμένο, Ανθή Ευστρατιάδου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Νέστωρα Κοψιδά, Κατερίνα Λυπηρίδου και Ορέστη Τζιόβα.

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου

Μουσική: Σπύρος Γραμμένος

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Αποστόλου

Φωτισμοί: Κώστας Καπελώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Καρτσανα, Μάνος Στεφανάκης

 

Ασκήσεις για γερά γόνατα

Η διευθύντρια μιας εταιρίας, πιεσμένη από τη συμπεριφορά του έφηβου γιού της, αποφασίζει στα υποτιθέμενα πλαίσια λιτότητας, να απολύσει έναν από τους δύο βοηθούς της. Οι δύο υπάλληλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, θα φτάσουν μέχρι τα άκρα για να διατηρήσουν τις σχέσεις τους. Όλοι μαζί θα μπουν σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και γερά γόνατα.

Οι «Ασκήσεις για γερά γόνατα» του Ανδρέα Φλουράκη παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με τους Βασίλη Ζήση, Νέστωρα Κοψιδά, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και Ράνια Σχίζα.

Το «Συμβαίνει τώρα» θα παίζεται από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 26 Οκτωβρίου και οι θεατές μπορούν να δουν τα δύο έργα μαζί ή ένα από τα δύο.

Για τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις στις 13, 14, 21 και 22 Οκτωβρίου.

info

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΥΠΟΓΕΙΟ

Από Πέμπτη 2 Οκτωβρίου

Τα δύο έργα μαζί (Είσοδος 15 ευρώ). Ένα από τα δύο (Είσοδος 10 ευρώ)

Ώρα έναρξης: ΑΛΜΑΝΑΚ Πέμπτη – Σάββατο 9μμ. Τετάρτη και Κυριακή 8μμ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΓΟΝΑΤΑ Πέμπτη έως Σάββατο 10:30μμ. Τετάρτη και Κυριακή 9:30 μμ

 

Με τη χορηγία επικοινωνίας και του artplay.gr.

horigoi-1024x1024