Θέατρο

Σάρα Κέιν και Άντζελα Μπρούσκου ανοίγουν το Bios Main

Η περσινή sold-out παράσταση της Άντζελας Μπρούσκου επιστρέφει στο BIOS Main για οκτώ παραστάσεις.

Ο λόγος για το «4.48 Ψύχωση», το έργο της Σάρα Κέιν, που θα παρουσιαστεί για οκτώ μόνο παραστάσεις από σήμερα 2 έως τις 12 Οκτωβρίου, από το Θέατρο Δωματίου, που ανοίγει τη φετινή θεατρική σεζόν του Bios.

Το «4.48 Ψύχωση» χαρακτηρίζεται από την μεταδραματική δομή του μέσα από μια ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα. Ένας μονόλογος ή ένα έργο για πολλές φωνές.

Σάρα Κέιν, Ψύχωση b

Αναφέρεται στην ειδική ώρα πριν την ανατολή. Ένας χρόνος καταγραμμένος σαν μία στιγμή ακραίας διαύγειας. Οι πρωινές ώρες που στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών. Ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό κάποιου ή μια συνεδρία ανάμεσα σ’ ένα ασθενή και τον γιατρό του; ΤΙ είναι η ψυχική αρρώστια; Γιατί αρρωσταίνουμε; Υπάρχει θεραπεία; Η αρρώστια σαν κοινωνικό στίγμα.

Η Σάρα Κέιν μας καλεί να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχικής εμπειρίας σε όλο τον τρόμο και την ομορφιά. Oι πολλαπλές φωνές μιας μόνης ψυχής επιχειρούν να καταλάβουν τον εαυτό και να ερμηνεύσουν τον κόσμο μέσα από ένα σώμα σε διαρκή πολιορκία. Το συνεχές βλέμμα μιας κάμερας συμβάλλει σε έναν ιδιαίτερο μηχανισμό αφήγησης παράλληλα με το θέατρο και την ζωντανή μουσική καθώς διεισδύει σ’ ένα κατακερματισμένο νου.

Άντζελα Μπρούσκου

Σκηνοθεσία-μετάφραση-κάμερα-σχεδιασμός χώρου: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική – Σχεδιασμός ήχου: Nalyssa Green
Συμμετέχουν: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου , Nalyssa Green

Info

BIOS Main

Διάρκεια παραστάσεων: 2- 12 Οκτωβρίου 2014

Παραστάσεις: Πέμπτη – Κυριακή

Έναρξη: 20.30

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)