Θέατρο

«Σφηνάκια Τσέχωφ» από την Ευ(φ)ορία

Πως συνδυάζεται ένα πνεύμα με ένα οδοντιατρείο, μία αρμένικη βίζιτα με ένα λαχείο, ένας θάνατος με έναν οίκο ανοχής, ένας ναύτης με ένα ερωτευμένο ζευγάρι, μια πρωτευουσιάνα με δυο Βλάχους, μία όπερα με ένα καντηλέρι. Κι όμως στη σκηνή του

θεάτρου Σοφούλη, όλα μπορούν να συμβούν.

Δώδεκα ιστορίες του Αντόν Τσέχωφ, ενός απ’ τους μεγαλύτερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου. Δώδεκα ιστορίες γεμάτες χιούμορ, δώδεκα ιστορίες γεμάτες συγκίνηση αλλά και ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας δίνουν την αφορμή στο συγγραφέα να μας μιλήσει για τον άνθρωπο που πάντοτε ελπίζει, ακόμα κι όταν προδίδεται. Αν και οι ιστορίες είναι γραμμένες απλά, ο Τσέχωφ καταφέρνει να μας συγκινεί και να μας συναρπάζει, γιατί γράφει για ένα θέμα που γνωρίζει καλά: τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του. Ο Αντόν Τσέχωφ στα διηγήματά του ποτέ δεν κατηγορεί και ποτέ δεν καταδικάζει χαρακτήρες και συμπεριφορές, γιατί αγαπάει τους ανθρώπους και μας μιλάει γι’ αυτούς με τρυφερότητα, χιούμορ και καλοσύνη.

Και όλα αυτά από τη Θεατρική ομάδα του συλλόγου εφοριακών των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής (Ευ(φ)ορία), η οποία δραστηριοποιείται από το 2007 και σε συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει τα «Σφηνάκια Τσέχωφ» από τις 27 Μαρτίου.

Συντελεστές
Κείμενο: Φώτης Σπύρου
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Παυλίνα Χαρέλα
Σκηνικά: Έπιπλα Σταύρος Καζακίδης
Κοστούμια: Βεστιάριο Θεάτρου Σοφούλη – Ευ(φ)ορία
Χορογραφίες: Ευ(φ)ορία
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Βίντεο-Animation: Sevi Pan
Trailer: Γιάννης Τσότσος
Γραφιστικά: Γιώργος Δερνίκας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Όλγα Βαηνά, Νίκος Βαρδάρης, Αλεξάνδρα Γιαλούρη, Νέλλυ Γιαπουντζή, Δημήτρης Δίγκας, Σεβαστιανή Λευθεριώτη, Χρήστος Καραβασίλης, Θεολογία Μήλιου, Διογένης Μίχας, Μίνα Μπαδάκη, Giorgio Μπέκας, Κατερίνα Παπάζογλου, Ηλίας Πρωτιβιώτης, Δήμητρα Τακαβάκογλου, Ιωάννα Χατζή, Θοδωρής Χ.

Info
ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 21:00
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20:00 έως 5 Απριλίου
Εισιτήρια: γενική εισοδος 8€
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925