Θέατρο Παιδί

Που το πάει ο Καραγκιόζης;

Παγκόσμια μέρα Θεάτρου Σκιών το Σάββατο 28 Μαρτίου και στο πλαίσιο της έκθεσης «Οι σκιές του χτες στο φως του Σήμερα» θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη με το ηρωικό έργο «Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη»

(7:30 μ. μ) από το Θέατρο Σκιών του Αντώνη Παντιώρα. Η έκθεση με φιγούρες, σκηνικά, ρεκλάμες και άλλα εργαλεία του Θεάτρου Σκιών από το ιστορικό αρχείο του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου σκιών λειτουργεί από τις 23 του μήνα στον Ιωνικό Σύνδεσμο (Τσουρουκτσόγλου 1 & Λ. Ηρακλείου 251, Νέα Ιωνία, τηλ: 2102775916).

PANTIWRAS_TURIAMBOS

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά και είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 90 χρόνων συνεχούς δράσης του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και της 28ης Μαρτίου – Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου Σκιών, και συνδιοργανώνεται σε συνεργασία τον Ιωνικό Σύνδεσμο με την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας. Περιλαμβάνει επίσης εργαλεία νεότερων καραγκιοζοπαιχτών και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Απριλίου 2015.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Καθημερινά από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και 6 μ.μ έως τις 9 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Στις «Παράλληλες εκδηλώσεις» εντάσσονται ακόμα:
Καθημερινές προβολές βίντεο με την παγκόσμια ιστορία του Θεάτρου Σκιών καθώς και βίντεο από τις ιστορικές παραστάσεις παραγωγής του Σωματείου, 1989-1990, στην τηλεόραση της ΕΤ-2.
Τετάρτη 1 Απριλίου: Ώρα 7:00 μ.μ. «Συνομιλία με ένα σκηνοθέτη»!
Λευτέρης Ξανθόπουλος: «Που το πάει ο Καραγκιόζης»

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Προβολή Ντοκιμαντέρ της εκπομπής «Παρασκήνιο» της ΕΤ-1. Μιλούν τρεις από τους νεότερους καραγκιοζοπαίχτες: Ο Άθως Δανέλλης, ο Τάσος Κώνστας και ο Πάνος Καπετανίδης, μαζί με τις φιγούρες τους. Στη μνήμη του μάστορα καραγκιοζοπαίχτη Βάγγου Κορφιάτη. Παραγωγή: CINETIC. Σκηνοθεσία-σενάριο: Λευτέρης Ξανθόπουλος. Μοντάζ: Σπύρος Τσιφτσής. Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης. Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Γεραλής.