Θέατρο

Seven. Ένα έργο για τη Γάζα

Τρεις θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι Ars Moriendi, Oberon και Ρίσκο συμπράττουν στη δημιουργία της παράστασης Seven- Ένα έργο για τη Γάζα, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ομάδα Θεάτρου Ars Moriendi και τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν εξ ολοκλήρου για τα παιδιά της Γάζας μέσω του μη κερδοσκοπικό οργανισμό Medical Aid for Palestinians, σύμφωνα με την επιθυμία της συγγραφέως Κάριλ Τσέρτσιλ και των ομάδων που συμμετέχουν.

Η πρεμιέρα της παράστασης «Seven. Ένα έργο για τη Γάζα» της της Κάριλ Τσέρτσιλ είναι την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» στις 21:00. Θα δοθούν τρεις μόνο παραστάσεις στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πώς περιγράφεις σ’ ένα παιδί τον πόλεμο; Πώς εξηγείς τη βία και το θάνατο; Με ποιες λέξεις θρέφεις το μυαλό του; Τι του δίνεις για να παίζει; Αυτοκινητάκια ή όπλα; Μπαλόνια ή σφαίρες; Ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός της Ιστορίας; Πώς του διδάσκεις την Ιστορία όταν αυτή εξελίσσεται πάνω στο σώμα του και ο ίδιος θα είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής, ο επόμενος νικητής ή ο επόμενος νεκρός σ’ ένα σκηνικό πολέμου;

Συντελεστές

Συγγραφέας: Κάριλ Τσέρτσιλ

Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας

Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου

Φωτισμοί: Θάνος Νίκας

Επιμέλεια προβολών: Μαρία Δήμητρα Βέττα

Παίζουν: Αλέξανδρος Αντωνίου, Πασχάλης Αραμπατζής, Ευρώπη Αργυροπούλου, Λίλη Λαμπούδη, Ελευθερία Μαυρίδου, Αγγέλα Μπολέτση, Ανοιξιά Μπουντζιούκα, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Δήμητρα Σιάχου, Μελίνα Τριανταφυλλίδου

Info

Χώρος: Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», Θεσσαλονίκη

Διάρκεια παραστάσεων: 3. 4, 5 Οκτωβρίου 2014

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Κρατήσεις Θέσεων και Πληροφορίες: 6932 412121

Γενική είσοδος: 5 ευρώ (τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Medical Aid for Palestinians)