Θέατρο

«PEER GYNT, no man’s land» ή αναζητώντας την επιτυχία

Η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group», μετά τη διάκρισή της με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία και την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση του έργου

στην Αθήνα στο θέατρο Θησείο τον περασμένο χειμώνα, παρουσιάζει την παράσταση «PEER GYNT, noman’sland» του Henrik Ibsen, στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια διασκευή για 3 ηθοποιούς πάνω στο έργο του Henrik Ibsen, Πέερ Γκυντ. O Πεερ Γκυντ, ζει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ο Henrik Ibsen χρησιμοποιώντας το έπος, ως κώδικα δημιουργίας, στήνει τον Πεερ Γκυντ, έναν αντιήρωα στο πρότυπό του πιεστικού, ανταγωνιστικούphoto_peer_gynt_no_mans_land2 άντρα, που με δίψα λαχταρά την επιτυχία. Η περιπέτεια του Πέερ μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ταξίδι υποσυνειδήτου, όλα τα επεισόδια γίνονται αφηγήσεις και η πλοκή εκτυλίσσεται μέσα από 3 άξονες, Per Gynt, Όσε, Σούλβαιγ.

Ο Πέερ, ως βασικός άξονας που αντιπροσωπεύει τη ζωή, ένα πλάσμα που ανταγωνίζεται τη φύση και προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο μέσα απ το κυνήγι της εξουσίας. Γύρω του υπάρχει η Όσε, η μητέρα του, και η Σούλβαιγ, η αγαπημένη του. Η Όσε, προσωποποίηση της μάνας γης, της πατρίδας του και η Σούλβαιγ, σύμβολο της πίστης και της συγχώρεσης, γίνονται οι δύο επιπλέον πόλοι του έργου, και υποδύονται τα πολλά πρόσωπα που εμφανίζονται στη διαδρομή του Πέερ σε ένα σύμπαν άχρονο και άτοπο, σε έναν μη τόπο και ιδανικά σε όλους τους τόπους.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος

Σκηνικά:   Γιάννης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική:   Γιάννης Σαββίδης

Φωτισμοί:   Κατερίνα Παπαδάκου

Ηθοποιοί: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δομνίκη Μητροπούλου

Σχεδιασμός Βίντεο παράστασης: Εύη Στάμου

Μοντάζ: Pietro Radin

Camera: Πέτρος Κέφαλος

Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Σχεδιασμός promo video:   Βαγγέλης Κολότσιος

Οργάνωση παραγωγής: ART MINDS (Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου)

 

Info

Θέατρο Αυλαία, Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή

Πέμπτη 2/10 και Παρασκευή 3/10 στις 21:00

90 λεπτά