Θέατρο Φεστιβάλ

Scratch Night και Bob Theatre Festival 2016

Πετυχημένες παραστάσεις, πρεμιέρες, stand-up comedy, συναυλίες, πάρτι, πολλές εκπλήξεις και φυσικά το διαγωνισμό Scratch Night περιλαμβάνει και φέτος το γνωστό φεστιβάλ νεανικού θεάτρου  Bob Theatre Festival

που πραγματοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά στο Bios από τις 9 έως και τις 15 Μαΐου.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό Scratch Night

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέες ομάδες, που έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει από τις δραματικές σχολές ή φοιτούν ακόμα. Στόχος είναι να δοθεί μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν οι ομάδες ελεύθερα τις δημιουργικές και εκτελεστικές τους δυνατότητες μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό.

Το πρώτο βήμα είναι να υπάρχει η ιδέα και η βασική ομάδα για μια παράσταση  που  συμπληρώνει την αίτηση του διαγωνισμού και την αποστέλλει μέχρι τις 4 Απριλίου στο www.bobfestival.gr.

Η επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει 10-15 ομάδες, οι οποίες και θα διαγωνιστούν στο 9ο Bob Theatre  Festival. Οι επιλεγμένες ομάδες έχουν έναν μήνα για να ετοιμάσουν ένα 15λεπτο (Scratch) από την παράστασή τους. Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παρουσιαστούν όλα μαζί στο φεστιβάλ από τις 9 έως τις 15 Μαΐου, σε προκριματικούς και τελικούς. Εκεί, το κοινό και η επιτροπή του Bob Theatre Festival, θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν το καλύτερο Scratch.

Έπαθλο

Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάρια δραματουργίας και παραγωγής από τους AbOvo, αλλά και την ένταξή της στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του bios με την ολοκληρωμένη της πια παράσταση.

Η Ιστορία του Scratch Night

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2010 και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ. Όλα αυτά τα χρόνια, οι διαγωνισμοί έχουν διεξαχθεί με επιτυχία καθώς όχι μόνο οι νικήτριες ομάδες αλλά και πολλές από αυτές που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν, εξακολουθούν να εξελίσσονται, κάνοντας πλέον τη δεύτερη ή και την τρίτη τους παραγωγή!

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ομάδες Cheek Bones, Ha!, Ηλία Βογιατζηδάκη, C for Circus, ΡαΚούν, 4frontal.