Θέατρο

Οι πρώτες “ομιλούσες” φωτογραφίες της «Οδού Ολύμπου 12»

“Μια πιστή, ακριβή διασκευή, που προσπαθεί να αποδώσει το στοιχείο της χαρμολύπης, που διέπει το έργο του ευφυούς Τσιφόρου”, χαρακτηρίζει ο Βασίλης Ανδρέου την παράσταση “Οδός Ολύμπου 12”

που ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα “Αιολείς” σε δική του σκηνοθεσία κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

michaliskoulieris-4420 (1)

Το artplay.gr δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες του Μιχάλη Κουλιέρη από την πρεμιέρα, οι οποίες και δίνουν το στίγμα της παράστασης, βασισμένη στην «Ελληνική Μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου.

michaliskoulieris-5120

“Η καυστική, σκληρή, έξω καρδιά στάση του Τσιφόρου απέναντι στην εξουσία, τους άρχοντες, τους κερατάδες, το θάνατο, την ανέχεια, το σνομπισμό, έχει πάντα μια λύπη αφόρητη για το αναπόφευκτο”, προσθέτει ο Βασίλης Ανδρέου.

michaliskoulieris-5445

“Όταν η ομάδα ΑΙΟΛΟΣ μου πρότεινε να δουλέψουμε ξανά, μετά από τον Ταχτσή και τον Λόρκα και μου έδωσαν να διαβάσω Τσιφόρο, ετρελλάθηκα και είπα: «ω θεέ μου». Ακολούθησε από τον Μάρτιο του 2015 διασκευή και μια και δυο και τρεις φορές με την πολύτιμη βοήθεια των ηθοποιών και της Σοφίας Καστρησίου.

michaliskoulieris-5372

 

Μια ομάδα, που πετά κυριολεκτικά, είναι οι Αιολείς και τους ευχαριστώ για την ευκαιρία, που μου έδωσαν να περάσω τόσο μα τόσο όμορφα αυτό το χρόνο. Ο Σπύρος Παρασκευάκος, ο σταθερός μας συνεργάτης, γεμίζει με ήχους και μελωδίες, με ό, τι μπορείς να φανταστείς, τον Όλυμπό μας .

michaliskoulieris-5270

Ο Στέλιος Κοτίδης, ο σκιτσογράφος και σκηνογράφος μας, δίνει μια ψευδαίσθηση ονείρου, που μας τρελαίνει. Ο Νίκος Καρδώνης μας ντύνει και μας αλλάζει τα φώτα. Αυτό το έργο ήθελε να απενοχοποιήσει την ιερή βλακεία, παλμό, καλή καρδιά και ξερό ψωμί.

michaliskoulieris-5089

Επιστροφή που λέω κι εγώ στην παιδική μας σύνταξη. Αυτή τη σύνταξη τη χρωστάμε στους εαυτούς μας. «Να σου κοτσάρω ένα ένσημο χαράς» που θα ‘λεγε και ο Ερμής Ερμόπουλος, ο ψυχοπομπός μας…»

Βασίλης Ανδρέου

michaliskoulieris-5426

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου
Διασκευή: Ομάδα Αίολος
Ηθοποιοί: Ανδρέας Κανελλόπουλος, Άρης Κανέλλος, Γιώργος Μακρής, Μαρία Νικητοπούλου, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Κοστούμια: Νίκος Καρδώνης
Σκίτσα: Στέλιος Κοτίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη-φωτογραφίες: Σοφία Καστρισίου

 

michaliskoulieris-5469

Θέατρο του Νέου Κόσμου

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:15

Αντισθένους 7 και Θαρύπου Αθήνα /Νέος Κόσμος+302109212900