Θέατρο

Ποδαρικό με τους “Αδελφούς Καραμάζοφ”

Η προσωπική μνήμη μπορεί να αποκτήσει διαχρονική ερμηνεία; Αυό θα αναρωτηθούν απόψε, 1η Ιανουαρίου 2015 στις εννέα το βράδυ στο σαλόνι του ιστορικού Μερόπειου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου,

πέντε ηθοποιοί, επιχειρώντας να μοιραστούν την κοινή εμπειρία ανάγνωσης και συμβίωσης με τους Αδελφούς Καραμάζοφ του Ντοστογιέφσκι.

Πρόκειται για την θεατρική παράσταση «Αδελφοί Καραμάζοφ – Η εμπειρία μιας συνάντησης», σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα.

 

IMG_0983

Τον Αύγουστο του ’13 έξι ηθοποιοί ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι. Αποφάσισαν να διαβάσουνε μαζί τους Αδελφούς Καραμάζοφ του Ντοστογιέφσκι, με σκοπό να παρατηρήσουν κατά πόσο είναι εφικτό ένα μυθιστόρημα να μεταστρέψει τη ζωή τους.

IMG_1033

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε μετά από 8 μήνες και η ζωή τους είχε πραγματικά αλλάξει.

Αυτή την εμπειρία μοιράστηκαν  δημοσίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2014 στην αυλίτσα του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα.

IMG_1061

Πέρασαν από τότε 6 μήνες και οι ηθοποιοί ξανάσμιξαν, οι πέντε από τους έξι, για μια χειμωνιάτικη εκδοχή που θα φιλοξενηθεί στο σαλόνι του ιστορικού Μερόπειου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που γιορτάζει φέτος 100 χρόνια ζωής.

 

IMG_1075

Αυτή τη φορά οι ηθοποιοί, με μια απώλεια στο ενεργητικό τους, καταλαβαίνουν πως η ζωή τους και η καθημερινότητα αλλάζουν ραγδαία από λεπτό σε λεπτό και πως το μόνο αμετακίνητο είναι αυτό το μυθιστόρημα που διαβάσανε από κοινού.

 

IMG_1378

Μπορεί λοιπόν η προσωπική τους μνήμη να αποκτήσει διαχρονική ερμηνεία; Μπορούν «το δικό τους» μυθιστόρημα να το υπερασπίζονται για πάντα;

IMG_1232

Ταυτότητα

Μετάφραση: Ελένη Μπακοπούλου

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας

Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα – Χριστίνα Μανωλάκου

Ηθοποιοί: Στέλιος Ανδρονίκου, Ηλίας Κουνέλας, Κλεοπάτρα Μάρκου, Βασίλης Σαφός, Μαρίνα Συμεού

Βοηθός Σκηνοθέτη – Σκηνογράφου: Άρτεμις Σιέρρα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα-Μαρία Πασχάλη

Φωτογραφίες: Χρήστος Χουλιάρας

Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ

IMG_1064

 

Η παράσταση θα παιχτεί από 1η Ιανουαρίου  μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.

Κάθε Τετάρτη με Κυριακή στις 21.00

Μερόπειον, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 Ακρόπολη

Γενική Είσοδος 10€ – τα 2€ από κάθε εισιτήριο παραχωρούνται στο Μερόπειον

τηλ. κρατήσεων : 690 753 82 58

IMG_0915