Θέατρο

Πρεμιέρα για την «Βασίλισσα της Ομορφιάς!»

Σημαντική μέρα για το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς επιστρέφει απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς η ιστορική Πειραματική Σκηνή της Τέχνης με την παράσταση «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, σε σκηνοθεσία

Χριστίνας Χατζηβασιλείου.  Το έργο εκτυλίσσεται σε μια αγροτική περιοχή της Ιρλανδίας, με κεντρικό θέμα την επικίνδυνη σχέση ανάμεσα σε μια αυταρχική ηλικιωμένη μάνα και την κόρη της που τη φροντίζει, μια σχέση εξάρτησης που γίνεται αφόρητη

 

όταν για την κόρη παρουσιάζεται η τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει, γεγονός που για τη μάνα σημαίνει την ανεπιθύμητη προοπτική του γηροκομείου.

 

βασιλισα 5

Ανάμεσα στις δύο γυναίκες, που μια ζωή αλληλοσπαράσσονται, η ένταση κορυφώνεται όταν εμφανίζεται ο αμήχανος υποψήφιος εραστής της κόρης, που θα μπορούσε να τη σώσει παίρνοντάς την μακριά, και ο αθυρόστομος νεαρός αδελφός του, που παίζει ένα ρόλο καταλύτη.

 

βασιλισσα 1

Η ακραία γραφή, το έντονο σασπένς, οι ανατροπές και το διαβρωτικό χιούμορ μετατρέπουν αυτήν την οικογενειακή τραγωδία σε μαύρη κωμωδία.

 

βασιλ 11
Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Όλγας Χατζηιακώβου, η ηχητική επιμέλεια του Φίλιππου Θεοχαρίδη· βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια φωτισμών: Μαρία Λαζαρίδου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Σοφία Βούλγαρη, Γιώργος Δημητριάδης, Κωστής Ραμπαβίλας και Έφη Σταμούλη.

 

βασιλ 12

Οι φωτογραφίες είναι από την Νέκτι Αραμπατζή και το τρέιλερ του Αλέξανδρου Καντόρου.

βασιλισα 6
Ώρες παραστάσεων: από Τετάρτη ως Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 7 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 (εκπτωτικό), 10 (φοιτητικό & κάρτα ανεργίας).
Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη & Πέμπτη): γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Το ταμείο του θεάτρου (2310.458591) λειτουργεί τις καθημερινές 6-9 και τις Κυριακές 5-8.

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 10-2 το πρωί: 2310.860708, 6-9 το απόγευμα: 2310.458591.

Μ. Ζ