Θέατρο

«Πορνογραφία»: Ένα έργο για την απόσταση μεταξύ θεάματος κι αληθινής ζωής

Βασισμένη στο έργο «Πορνογραφία» του βραβευμένου συγγραφέα Simon Stephens, η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ του Δημήτρη Μπίτου και της Ειρήνης Δράκου, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ομώνυμη παράσταση στο Θέατρο Θησείον από τις 23 Απριλίου.

Μια παράσταση, για το τώρα και το πάντα που ταράσσει την ανθρωπότητα, την εξάπλωση της βίας, σε περιοχές που μέχρι χθες μας ήταν αδιανόητο να φανταστούμε.

Η «Πορνογραφία» έχει χαρακτηρισθεί ως ένα έργο για την αστική ζωή: για την πολυσυλλεκτική μητρόπολη που καταβροχθίζει τις ζωές μας. Προσθέτουμε με τη σειρά μας, ένα έργο για «το παγκόσμιο χωριό» ως φαντασιακή πραγματικότητα όπως επικοινωνούμε ιδιωτικά από τις οθόνες μας σήμερα, και του εαυτού μέσα σ’ αυτό. Ένα έργο για την απόσταση που χρειάζεται κανείς να διανύσει μεταξύ θεάματος κι αληθινής ζωής.

Κάθε Κυριακή και Δευτέρα από τις 23 Απριλίου, γινόμαστε όλοι θεατές (?) και «μάρτυρες» μιας Ευρώπης κι ενός κόσμου που μας παρασύρει στη δίνη της αλλαγής του με αφορμή τις τρομακρατικές επιθέσεις στο (επίκαιρο και σήμερα) Λονδίνο του 2005. Το ίδιο το έργο γράφτηκε από τον Stephens στον απόηχο του τρομοκρατικού εκείνου χτυπήματος στη βρετανική πρωτεύουσα την 7η Ιουλίου, το οποίο συνέπεσε με την ανακοίνωση της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων (2012) και την παγκόσμια δράση – αντίδραση (Live 8) που έλαβε χώρα μέσω συναυλιών με αφορμή τη Σύνοδο των G8 (Group 8) για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ταυτότητα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος

Μετάφραση: Χρήστος Νικολόπουλος

Δραματουργική Επεξεργασία : Ειρήνη Δράκου, Δημήτρης Μπίτος

Σκηνικά – Κοστούμια: Νόρα Δεληδήμου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Ηλέκτρα Περσελή

Παίζουν: Ειρήνη Δράκου, Δανάη Παπουτσή, Βασιλική Σουρρή

Συμμετέχει : Θοδωρής Τσάτσος

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Info

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30.

(Λόγω της αργίας τη 1ης Μαΐου, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου.)

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος | 12€, μειωμένο | 8€

Προπώληση: Στο ταμείο του Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή), τηλέφωνο κρατήσεων 210.3255444 και στο Ticketservices.gr (Εκδοτήριο : Πανεπιστημίου 39 -στοά Πεσμαζόγλου- , 210 7234567,

Διάρκεια: 100 λεπτά

Από 23 Απριλίου έως 21 Μαΐου 2017