Θέατρο

“Ποιός φοβάται την Υπατία Καρυωτάκη;”

Τα ελαττώματα και τις νευρώσεις του σύγχρονου Έλληνα καυτηριάζει η κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου «Ποιος φοβάται την Υπατία Καρυωτάκη» που ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Αιγάλεω.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και βρισκόμαστε στο σπίτι του νεαρού θεατρικού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Κάντζα και της ζηλιάρας συζύγου του Υπατίας Καρυωτάκη.
Με αφορμή την επερχόμενη αναχώρηση της δεύτερης, ο Κωνσταντίνος σχεδιάζει να περάσει το τριήμερο με την ερωμένη του- δεν τη λες και ξεφτέρι- Τζένη.

 

υπατια 4

Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο αφού η δήθεν αριστοκρατικής καταγωγής Μπέμπα(μητέρα της Υπατίας) και η ‘‘ξεχασιάρα’’ γιαγιά κυρα-Πάτρα είναι ήδη καθ’ οδόν.

 

υπατια 1

Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για τον άπιστο Κωνσταντίνο ο οποίος καλεί την υπηρέτρια Χρυσούλα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ένας μυστηριώδης κύριος με ….περίεργες διαθέσεις ονόματι Λέλος Χαραλάς εμφανίζεται για να αγοράσει το σπίτι πάνω στην ώρα και κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

 

υπατια 3

Το ένα αναπάντεχο διαδέχεται το άλλο, τα ψέματα δίνουν και παίρνουν και η γιορτινή ατμόσφαιρα καταλήγει να είναι …όχι και τόσο γιορτινή.
Το σίγουρο είναι ένα.
‘Οπως λέει και το τραγούδι ‘‘απόψε κάποιος θα χαθεί!’’

 

υπατια 5
Παίζουν: Βασιλική Αγγέλη, Ελένη Βρακά, Ζέτα Λιάλιου, Μιχαηλία Μουσάκου, Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος

Στο ρόλο της κυρα-Πάτρας η Τιτίκα Σαριγκούλη

Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου
Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος

 

υπατια 2

Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, Κουντουριώτου 40, Αιγάλεω (5’ από μετρό)
Τηλ.: 210-5911-390, 6932-982-051 Διάρκεια: 120΄(με το διάλειμμα)
Παραστάσεις: Σάββατο στις 9:15 μ.μ, Κυριακή στις 7:00 μ.μ
Τιμές: Γενική είσ. 12 ευρώ, Φοιτ./Άνεργοι 8 ευρώ , Group Συλλόγων & ΚΑΠΗ 8 ευρώ

Μ.Ζ