Θέατρο

Παραιτήθηκαν η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ

Η κ. Μένη Λυσαρίδου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ο κ.Φίλιππος Γράψας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΚΘΒΕ υπέβαλαν σήμερα Μ.Τρίτη την παραίτησή τους στον Αν. Υπουργό Πολιτισμού, κ.Νίκο Ξυδάκη.

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των επιστολών:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΘΒΕ

Θεσσαλονίκη 07/04/2015

ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Ν. Ξυδάκη

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από την θέση της προέδρου του ΚΘΒΕ

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε, με την από 02/02/2015 επιστολή μου είχα θέσει “… στην διάθεσή σας την παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θέση που ανέλαβα την 07-06-2013 βάσει της ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ / ΓΔΔΥ / ΔΙΟΙΚ / ΤΔΠΕΦ /82722 / 1365 / 11434/677 απόφασης του Αν. Υπουργού (ΦΕΚ 259/7-6-13)”

Ενόψει του γεγονότος, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από την θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα.

Παρακαλώ για τις σχετικές δικές σας ενέργειες.

Μελπομένη Λυσαρίδου

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΚΘΒΕ

Θεσσαλονίκη, 07/04/2015

Προς: Αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη

Κύριε Υπουργέ,

 

Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση που κατέχω από τις 7 Ιουνίου 2013.

Ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαι, είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου.

Δέχτηκα αυτή τη θέση, από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το Κ.Θ.Β.Ε. στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του.

Το Κ.Θ.Β.Ε. όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει.

Αντιθέτως, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία.

Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο.

Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του Κ.Θ.Β.Ε., για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου, δεν έχω απαντήσεις.

Κατόπιν τούτου, από σήμερα παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Γράψας

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Κ.Θ.Β.Ε.