Θέατρο Μουσική

On the road again οι Αδέσποτες Σκύλες

Την πιο πολιτική τους παράσταση με τίτλο «Το βαλς των βρώμικων δρόμων νο. 5», παρουσιάζουν έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Εμπρός οι Αδέσποτες Σκύλες. Η αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα με τους φανατικούς φίλους

και πιστούς οπαδούς, που ξεκίνησε το 2008, χρησιμοποιεί Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων, μια παράσταση – συναυλία για να μιλήσει για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Στη νέα παράσταση, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ακούγονται κείμενα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ καθώς και της Ντίνας Καφτεράνη. Η μουσική σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής ανήκει στον Άγγελο Αγγελίδη. Τα μέλη της ομάδας, Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Φραγκίτσα Κατωγυρίτη, Ντίνα Καφτεράνη, Τατιάνα Πίττα και Ανθούλα Χαιροπούλου σημειώνουν για την νέα παράσταση:

ddddddddd333333

«Η παράσταση, όπως και ολόκληρη η πορεία μας, είναι εμπνευσμένη από όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε εποχή και τόπο, με οποιονδήποτε τρόπο απάντησαν σε αυτό που τους καταπίεζε δημιουργώντας χίλιες ερωτήσεις. Aπό αυτούς που τόλμησαν να σταθούν και να υπερασπιστούν τη γη και την ελευθερία, που είδαν εκεί που έμοιαζε να υπάρχει μόνο σκοτάδι. Από αυτούς που πίστεψαν ό, τι γίνεται και το έκαναν, χωρίς να περιμένουν να γίνει. Από όλους εκείνους που άλλαξαν τον κόσμο καβάλα στον Ροσινάντε, από όλους τους μάγειρες, εργάτες, κουβαλητές, στρατιώτες όλων των μεγάλων της ιστορίας, από όλους εκείνους που εγκλωβισμένοι στέκουν στατικοί, σχεδόν παθητικοί μπροστά στα γεγονότα και απορούν, που βάζουν ερωτηματικά και αγωνιούν χωρίς να ξέρουν αν μπορούν να δράσουν. Από όλους αυτούς που συνεχίζουν να ζουν μόνοι, ψάχνοντας διόδους επικοινωνίας μέσα από την χαμηλή αυτοεκτίμηση, μέσα από την αυτολύπηση που τους υποχρεώνει ένα παρόν που δεν τους λογαριάζει. Από όλα εκείνα τα σώματα που επιμένουν να κρατούν στην κορυφή το κεφάλι κι ας έχουν ένα ζυγό που τους βαραίνει το σβέρκο, από όλους αυτούς που μέσα από το μαγγανοπήγαδο μπορούν να αγναντεύουν την ανοιχτωσιά του ορίζοντα, από όλους εκείνους που χωρίς να το σκεφτούν βοήθησαν όπως μπορούσαν τον άλλο, τον ξένο, τον απέναντι. Από όλους εκείνους που έστω για μια στιγμή αμφισβήτησαν τα δεδομένα ακόμα και τις μεγαλύτερες βεβαιότητές τους και έπειτα ξαναγύρισαν στο καβούκι τους, από όλους αυτούς που γεύτηκαν έστω για μια στιγμή την προσωπική επαφή με την ζωή και τον κόσμο έξω από την παραδεδομένη εικόνα».

Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα που ξεκίνησε το 2008. Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων είναι η παραστάσιμη φόρμα που χρησιμοποιούν ως όχημα για να μιλήσουν για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Πρόκειται για μια παράσταση σαν συναυλία. Στην σκηνή 6 γυναίκες ηθοποιοί και 3 άντρες μουσικοί.

Στο Βαλς των Βρώμικων Δρόμων Νο 5 ακούγονται κείμενα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ καθώς και της Ντίνας Καφτεράνη. Η μουσική σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής ανήκει στον Άγγελο Αγγελίδη.

ddddddddd2222222

Οι Αδέσποτες Σκύλες λειτουργούν με παπούτσι (ελεύθερη συνεισφορά) υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και είναι δίπλα σε κάθε αυτοργανωμένο εγχείρημα.

Σκηνοθεσία -δραματουργία: Ντίνα Καφτεράνη
Μουσική σύνθεση-κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης
Κίνηση: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Δραματουργικό υλικό: Αδέσποτες Σκύλες
Οι Αδέσποτες Σκύλες:
Δήμητρα Γκλιάτη
Νάντια Καβουλάκου
Φραγκίτσα Κατωγυρίτη
Ντίνα Καφτεράνη
Τατιάνα Πίττα
Ανθούλα Χαιροπούλου

Μουσικοί:
Τύμπανα: Λέανδρος Φράτνικ

Κόντρα Μπάσο: Στάθης Διαμαντίδης
Ήχος:Μανώλης Παντελιάς
Φώτα:Αδάμ Τσαπέκος
Κατασκευή κουστουμιών: Mύρα Μεϊμάρη

Φωτογραφίες απο την Μαργαρίτα Κιάου

ddddddddddd

Οργανωση: Ευγνωσία Κοκκινίδου
Κάθε Παρασκευή&Σάββατο ως 06/02/2016
Ώρα έναρξης 21:00
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδη 2,Ψυρρή,Αθήνα