Θέατρο

«Οι Τρελοί της Βαλένθια » με τα τρία φινάλε

Οι ΄΄Τρελοί της Βαλένθια΄΄, του Λόπε ντε Βέγκα , μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Χρυσού αιώνα της Ισπανικής Αναγέννησης  επιστρέφει από 5 Μαρτίου για δεύτερη χρονιά στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη στην περιοχή Μακρυγιάννη.


Το έργο γραμμένο στην Ισπανία την εποχή που ΄΄μεσουρανούσε΄΄ ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελεί έργο κλασικό και ποιητικό, μια ιπποτική κωμωδία απόλυτα σύγχρονη καθώς καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές. Ο Λόπε ντε Βέγκα με το έργο του αυτό ικανοποίησε τόσο τις απαιτήσεις της άρχουσας τάξης, όσο και του πιο λαϊκού κοινού μιας και ένωσε το ρυθμό με την ποίηση, την ιπποτική καθημερινότητα με τις περιπέτειες των υπηρετών.

 

 

Μέσα στο διάσημο τρελοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο (Μιχάλης Καλαμπόκης) που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα (Αλεξάνδρα Βουτζουράκη) που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε! Οι δυο τους παριστάνουν τον Άμλετ και την Οφηλία και έτσι τους πιστεύουν.

 

IMG_6160

Τα εμπόδια στην σχέση τους πολλά: ο ψευτοδιανοούμενος, πιο τρελός απ’ τους τρελούς διευθυντής του τρελοκομείου Πιζάνο με τους δύο θεόχαζους υπηρέτες του, Μάρτιν και Τόμας που πιστεύουν ότι είναι ο Δον Κιχώτης και ο Θερβάντες, ο τρελός με τα καθήκοντά του αστυνομικός Λιμπέρτο, ο έμπιστος φίλος του Φλοριάνο, Βαλέριο, ερωτευμένος έως φρενοβλάβειας κι αυτός με την Εριφίλα, η ανιψιά του Πιζάνο, Φαίδρα με την υπηρέτριά της Λαϊντα ερωτευμένες με τον Φλοριάνο που κάνουν τις τρελές για να μείνουν κοντά του…και τελικά το χάνουν και κυρίως το μεγάλο εμπόδιο μεταξύ Φλοριάνο και Εριφίλα που πιστεύει ο ένας για τον άλλο ότι είναι πραγματικά τρελοί. Ένα μυστηριώδες πρόσωπο από το παρελθόν, όμως, θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα ενώσει τους δύο ερωτευμένους… ή μήπως όχι.

kala
Όλες οι εκδηλώσεις του Έρωτα, κεραυνοβόλο χτύπημα, πάθος, πόθος, κτητικότητα, υποψίες, ζήλια, κρεβατομουρμούρα, κάνουν τους πιο λογικούς ήρωες να μοιάζουν πιο τρελοί από τους τρελούς.
Μια παράσταση βγαλμένη από την Αναγέννηση, γεμάτη μουσική και κοστούμια εποχής και ξεκαρδιστικές καταστάσεις σε ανατρεπτική ανάγνωση Μιχάλη Καλαμπόκη με τρία διαφορετικά ΄΄φινάλε΄΄.

kla 2

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Mιχάλης Καλαμπόκης
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Μουσική: Χρήστος Γαλίτης

Ερμηνεύουν:

Mιχάλης Καλαμπόκη, Θωμάς Πανδής , Αλεξάνδρα Βουτζουράκη,
Κέλλυ Ανυφαντη, Δημήτρης Μακρής,Ίριδα Δασκαλοπούλου,
Λυκούργος Μπάδρας, Βασίλης Τριανταφύλλου,
Αντώνης Καραθανασόπουλος,Χάρης Λεοντσίνι

 

trailer και φωτογραφίες : Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Φώτα : Σπύρος Κάρδαρης

Kοστούμια από το βεστιάριο του Κοραή Δαματη

Kαλλιτεχνικές δημιουργίες : Άννα Μαχαιριανακη.

Κωμμωσεις :  Χαρά Ζαφειρίου

Mακιγιάζ : Μαρίνα Μηλιάρη

Kοσμήματα : Υρώ Αντωνιάδη

IMG_6741

Θέατρο ΄΄Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη΄΄, Τζιραίων 13 & Αθ. Διάκου, έξω από το Μετρό Ακρόπολης.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9222300