Θέατρο

«Όχι Αθώος Πια»: Μια παράσταση Ανοιχτός Διάλογος

Τι σημαίνει να είσαι έφηβος σήμερα; Πόσο «κουτοί» και «αστείοι» φαίνονται στα μάτια σου οι μεγάλοι; Εάν έγραφες ένα γράμμα στους γονείς σου, πώς θα τους έλεγες αυτά που ήδη ξέρουν και κάνουν πως δεν ακούν;

Τι επιστολή θα έγραφες στον έρωτα; Στην πλήξη; Στο θυμό; Στο φόβο; Στον ίδιο σου τον εαυτό;

Η Στέγη, η ταλαντούχα σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Γεωργία Μαυραγάνη και η ομάδα της, Happy End, αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο σαγηνευτικό κόσμο της εφηβείας με την παράσταση Όχι Αθώος Πια. , που ανεβαίνει από την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Οι σημερινοί έφηβοι εμπλέκονται δυναμικά στη δημιουργική διαδικασία αυτής της ξεχωριστής παράστασης, που ανήκει στο είδος του θεάτρου επινόησης (devised theatre). Μέσα από συνεντεύξεις, εργαστήρια και ένα ειδικά διαμορφωμένο blog, μοιράζονται με την ομάδα τα όνειρα και τις αγωνίες τους, αγαπημένους στίχους, μουσικά και λογοτεχνικά ερεθίσματα.

Πάνω από όλα, της χαρίζουν τον αφοπλιστικό τους λόγο και γίνονται έτσι συνεργοί στη δημιουργία μιας παράστασης καυστικής, ιδιαίτερης, συγκινητικής. Σε αυτήν, ένας μικρός χορός εφήβων, αξιοποιώντας τις φόρμες της άμεσης απεύθυνσης στο κοινό, της επιστολής, του σκωπτικού τραγουδιού, μας εμπιστεύεται το μυστικό του… Μας το λέει ψιθυριστά. Γιατί είναι πολύτιμο.

Διάλογος με τους εφήβους

Γι’ αυτό λοιπόν οι σκέψεις κάθε εφήβου είναι αναγκαίες γι’ αυτήν την παράσταση. Αν είσαι έφηβος, αν νιώθεις πως κι εσύ θέλεις να μοιραστείς τις δικές σου και τα συναισθήματά σου, στείλε τη δική σου επιστολή στο blog www.oxiathoospia.tumblr.com . Στείλε τη δική σου εκδοχή. Μπορεί αυτά που θα γράψεις να βοηθήσουν πολύ.

Όταν η παράσταση ολοκληρωθεί και την παρακολουθήσεις, θα μπορείς και πάλι να στείλεις τη δική σου απάντηση σε αυτό που είδες. Ίσως να επιλεγεί ολόκληρη ή αποσπάσματά της και να παρουσιαστεί την επόμενη φορά που θα ανέβει η παράσταση, αφού πρώτα ενημερωθείς γι’ αυτό.

Αν, λοιπόν, είσαι έφηβος, έχεις κάθε λόγο να μπεις στο blogκαι να κρατήσεις τη συζήτηση ζωντανή. Γιατί εσύ είσαι η φωνή αυτής της παράστασης Όχι Αθώος Πια και μπορείς να την αλλάζεις όσο παίζεται.

Σε θέλουμε συνεργό. Σε θέλουμε συνένοχο. Εδώ μπορείς να μιλήσεις και να ακουστείς. Θα το κάνεις;

Συντελεστες

Σύνθεση – Επιμέλεια Κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη και ομάδα Happy End

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου

Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Σχεδιασμός – Οργάνωση εκπαιδευτικού blog: Ελένη Παπαδημητρίου

Ηθοποιοί: Θεανώ Μεταξά, Αντώνης Παναγόπουλος, Ρομάνα Λόμπατς, Μικές Γλύκας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιώργος Σαρρής

Πληροφορίες

Αίθουσα Εφηβικού Θεάτρου +5

Από 16 Νοεμβρίου

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία (Πέμπτη & Παρασκευή): Ώρα έναρξης: 11:00

Απογευματινές παραστάσεις για το κοινό (Σάββατο & Κυριακή): Ώρα έναρξης: 19:30

Τιμές εισιτηρίων: 12 € | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €