Θέατρο

Ο Βόυτσεκ επιστρέφει στον …τόπο του εγκλήματος

Οι 4 Frontal και ο Βόυτσεκ επιστρέφουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο BIOS.TESLA. Η παράσταση παρουσιάστηκε το 2014 για πρώτη φορά και εντυπωσίασε με την ουσιώδη προσέγγιση

της τραγικής ιστορίας του Βόυτσεκ, ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά κείμενα του Γκ. Μπύχνερ.

Οι νέοι δημιουργοί και ηθοποιοί 4Frontal επανεφεύρουν τον τρόπο να μας αφηγηθούν μία από τις πιο τραγικές ιστορίες αγάπης και φορτίζουν την ατμόσφαιρα με πρωτότυπη μουσική, ένταση, σκοτεινό χιούμορ, δημιουργώντας ένα ξέφρενο πάρτι στο οποίο παρασύρουν ορμητικά τους θεατές!

Βόυτσεκ

Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα. O Bόυτσεκ συνεχίζει κανονικά τις δουλειές του. Ξυρίζει τον Λοχαγό του. Τρώει μόνο μπιζέλια όπως του λέει ο Γιατρός. Εκτελεί την υπηρεσία του. Φροντίζει τη γυναίκα του και το παιδί του. Φέρνει λεφτά στο σπίτι. Ανακαλύπτει όμως ότι η γυναίκα του τον απατά. Και τότε γίνεται φονιάς. Αυτή είναι η ιστορία του.

Έξι ηθοποιοί υπό τους ήχους της μουσικής ενός DJ στήνουν ένα ξέφρενο πάρτι για να γιορτάσουν το θάνατο της λογικής. Τη στιγμή που το μυαλό θολώνει. Τη στιγμή που η λογική παραχωρεί τη θέση της στο έγκλημα. Τη στιγμή που το χέρι σφίγγει τη λαβή του μαχαιριού. Τη στιγμή που η ζωή μετατρέπεται σε ένα τρομερό πάρτι χωρίς αύριο. Και είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Συντελεστές
Μετάφραση: Σπύρος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Σταύρος Γιαννουλάδης – Κατερίνα Γιαννοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική Σύνθεση: κώστας γ – Σταύρος Γιαννουλάδης
Επιμέλεια Κίνησης: Νάντυ Γώγουλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Κατασκευή Μάσκας: Αλέξανδρος Μπουρελιάς
Φωτογραφίες: Γιάννης “Gizmo” Μπερερής
Makeup: Ρούλα Λιανού

Παίζουν: Θανάσης Ζερίτης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιώργος Κισσανδράκης, Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Βιβή Πέτση, Πάνος Τοψίδης
Μουσικός επί σκηνής: κώστας γ

Πληροφορίες παράστασης
BIOS Main
Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου
Διάρκεια παραστάσεων: 15 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2015
Παραστάσεις: Πέμπτη – Κυριακή
Έναρξη: 20.30
Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ & 8 ευρώ (φοιτητικό/ ανέργων)