Θέατρο Ο Ρόλος μου

Κων/νος Ασπιώτης : «Εγώ και ο Άλεξ»

“Το “Κουρδιστό πορτοκάλι” του Μπέρτζες είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα που σήμερα είναι εδώ πιο πολύ από ποτέ. Η βία από όπου κι αν προέρχεται με οποιαδήποτε μορφή και κατεύθυνση , το δυστοπικό περιβάλλον

στο οποίο ζουν οι ήρωες και μοιάζει με αυτό που ζούμε, και το κορυφαίο ερώτημα – αν ο άνθρωπος στερηθεί το δικαίωμά του να επιλέγει, μπορεί ακόμα να “λέγεται άνθρωπος”; Αυτό το τελευταίο προσωπικά με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Αναρωτιέμαι αν το καθεστώς που ζούμε είναι ή όχι πολύ κοντά στο απολυταρχικό καθεστώς που περιγράφεται μέσα στο Κουρδιστό πορτοκάλι. Αν όντως έχω τελικά σαν πολίτης, σαν άνθρωπος δικαίωμα επιλογής σήμερα ή αν στην πραγματικότητα με έχουν πείσει ότι έχω, χωρίς να ισχύει αυτό στ’ αλήθεια . Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, η παράστασή μας, πιστεύω ότι αφήνει όλον αυτόν τον χώρο για ουσιαστική σκέψη πάνω σε αυτά τα κεντρικά και επίκαιρα ερωτήματα.

Νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό το έργο με τη συγκεκριμένη ομάδα ηθοποιών, δουλεύουμε πολύ ωραία στις πρόβες και ανυπομονούμε να σας αφηγηθούμε την φοβερή ιστορία του Κουρδιστού πορτοκαλιού. Ο ρόλος μου ο Άλεξ είναι φοβερά σύνθετος και από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω αναλάβει. Είναι στ’ αλήθεια μια μεγάλη πρόκληση και μου αρέσει πολύ που μπαίνω στην ιστορία του”.

Κων/νος Ασπιώτης

Φωτογραφία εξωφύλλου : Πάτροκλος Σκαφιδάς