Θέατρο

Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι: Μέρος τρίτο

To Bios, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ολοκληρώνει την φετινή χρονιά των εργαστηρίων “Ό, τι μπορείς – με ό, τι έχεις – όπου είσαι” με άλλα δύο εργαστήρια.

Ο σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος και ο σκηνογράφος Κωνσταντίνος Ζαμάνης παρουσιάζουν με απλό και πρακτικό τρόπο την δική τους μέθοδο στην σύγχρονη σκηνική πράξη.

Διδάσκουν οι: Έκτορας Λυγίζος, Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Έναρξη εργαστηρίων: 12 Μαΐου 2015

Πληροφορίες και συμμετοχές : 2167003325 | [email protected]

Υπεύθυνος εργαστηρίων: Κώστας Κουτσολέλος

Διοργάνωση: BIOS

Πρόγραμμα

Έκτορας Λυγίζος – Μικρό σεμινάριο πάνω στον ομοιοκατάληκτο στίχο

Τρίτη έως Σάββατο 14.30 – 18.00, για 10 συναντήσεις

Τρίτη 12 Μαΐου έως Σάββατο 23 Μαΐου

Παίζοντας με κείμενα που έχουνε ρίμα είτε από ημερολόγια είτε απ’ τα δημοτικά τραγούδια είτε από το κρητικό θέατρο αλλά κυρίως απ’ τον Μολιέρο, θα ψάξουμε λύσεις και εργαλεία που μπορούνε να βοηθήσουνε να μιλήσουμε στίχους που έτσι κι αλλιώς μιλάνε ο ένας με τον άλλο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς.

Για την επιλογή των συμμετεχόντων στο εργαστήριο απαιτείται η αποστολή βιογραφικού σημειώματος. Παρακαλούμε να προωθήσετε το βιογραφικό σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο [email protected] μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Κωνσταντίνος Ζαμάνης – Αναζητώντας τον δραματικό χώρο

κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 18.30-21.30, για 8 συναντήσεις.

Τετάρτη 13 Μαΐου έως Πέμπτη 4 Ιουνίου

Αντιμετωπίζοντας το σκηνικό χώρο όχι ως διακόσμηση, αλλά ούτε σαν κέλυφος στο οποίο επισυμβαίνει η θεατρική πράξη, αναζητούμε τη δημιουργία και χρήση του ως ουσιαστικού δραματουργικού και, άρα, παραστασιακού εργαλείου.

Με αφορμή το κείμενο της Σ. Κέιν Καθαροί πια θα διερευνηθεί η δυνατότητα αντικατάστασης των προτεινόμενων από τη συγγραφέα δραματικών χώρων με ισοδύναμους αντίστοιχους στα εκάστοτε παραστασιακά δεδομένα μέσα από τη μελέτη και την κατανόηση της λειτουργίας τους στο αρχικό κείμενο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σκηνογράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, αρχιτέκτονες, εικαστικούς, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την σκηνογραφία ως δραματουργία.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται η αποστολή βιογραφικού σημειώματος. Παρακαλούμε να προωθήσετε το βιογραφικό σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο [email protected] μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.