Θέατρο

«Ο Θάνατος και η Κόρη» του Άριελ Ντόρφμαν

Χιλή. Μεταπολίτευση. Παράλληλα με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μια γυναίκα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ανοιχτές πληγές που άφησαν στην ψυχή και το σώμα της οι βασανιστές της Δικτατορίας του Πινοσέτ.

Η Παολίνα Εσκομπάρ (Ηρώ Μουκίου) ζει με τον άντρα της – έναν ανερχόμενο δικηγόρο και πολιτικό της μεταπολίτευσης – τον Τζεράρντο Εσκομπάρ (Θόδωρος Γράμψας), ο οποίος την βοηθά να ξεχάσει. Όλα όμως ανατρέπονται την στιγμή που η γυναίκα αναγνωρίζει στη φωνή ενός γιατρού, του Dr. Ρομπέρτο Μιράντα (Κώστας Μπάρας) που τους επισκέπτεται, τον πριν από 15 χρόνια βασανιστή της. Τον δένει, τον φιμώνει και τον ανακρίνει με βίαιο τρόπο, ώστε να ομολογήσει ότι υπήρξε βασανιστής στη διάρκεια της Χούντας του Πινοσέτ.

 

_MG_1075 S

Ο Αργεντινός Άριελ Ντόρφμαν έζησε στη Χιλή, ως χιλιανός πολίτης, μέχρι το πραξικόπημα του Πινοσέτ, που ανέτρεψε και δολοφόνησε τον μαρτυρικό πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Το έργο του «Ο Θάνατος και η Κόρη», που παίζεται στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη”, είναι μια άγρια καταγγελία των φασιστικών μεθόδων, της απάνθρωπης βίας και των βασανιστηρίων αλλά και της ατιμωρησίας των βασανιστών, οι οποίοι και στη Δημοκρατία κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταμφιεσμένοι σε φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες. Το ελληνικό κοινό γνωρίζει πολύ καλά και έχει πικρή πείρα από την πρόσφατη ιστορία του.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ηρώ Μουκίου

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς

Φωτισμοί: Θανάσης Σταυρόπουλος

Ηχητικός: Θοδωρής Μιχαλός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευθύμης Ξυπολιτάς

Παίζουν: Ηρώ Μουκίου, Θόδωρος Γράμψας, Κώστας Μπάρας

 

_MG_1114 S

Info

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Παραστάσεις:
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη        στις 21:15 
Κάθε Τετάρτη                         στις 20:00
Διάρκεια παράστασης:    1.50
Τιμές εισιτηρίων:
Βραδινές Παραστάσεις:                       15 Eυρώ
Απογευματινή της Τετάρτης:               12  
Φοιτητικό, Μαθητικό και Ανέργων:   10