Θέατρο Κουκλοθέατρο

Ο Ρομπέν των Δασών σε …φυσικό μέγεθος

Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ρομπέν των Δασών – η αληθινή ιστορία» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, στον Πολυχώρο ΕΝΩ της Θεσσαλονίκης

(Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία) από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 6μμ.

robin_serifis

Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία και με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος παρουσιάζει ο κουκλοθίασος REDICOLO στον Πολυχώρο ΕΝΩ (Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία) από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 6μμ.

«Ο δικός μας Ρομπέν πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα βγαλμένου από τις σελίδες αμερικάνικου κόμικ, καταλήγει να είναι ένας Ρομπέν αντιήρωας», αναφέρουν οι συντελεστές.

robin_vasilias

Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση διασκεδάζει τους μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Υπόθεση του έργου
Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο…

robin_xorikos

Παίζουν:
Κώστας Καλουδιώτης – Ρομπέν, Χήρα, Κοριτσάκι, Τελάλης
Γιάννης Μόμτσιος – Βασιλιάς, Σερίφης, Χωρικοί, Τελάλης

Κούκλες: Κουκλοθίασος REDICOLO
Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Video: Χασάν Σεχ
Σχεδιασμός Εντύπων: Ελένη Κομπατσιάρη
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου
Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO

Πληροφορίες
Πολυχώρος ΕΝΩ (Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία, Θεσσαλονίκη)
κάθε Σάββατο στις 6μμ
Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 6μμ
είσοδος: 5 ευρώ
διάρκεια: 50 λεπτά
ηλικίες: από 4 ετών
επικοινωνία: 2310425097, 6976055790