Εικαστικά Φωτογραφία

Βαγγέλης Ευαγγελίου: Ζώντας με τους πρόσφυγες

«Με τους Πρόσφυγες Πολέμου, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο στο Πεδίον του Άρεως. Βρέθηκα εκεί είκοσι ολόκληρες μέρες. Δεν τους φωτογράφισα μόνο. Τους γνώρισα.

Έμαθα τις τόσο σοκαριστικές ιστορίες τους. Έπαιξα με τα παιδιά τους. Έφαγα το ίδιο φαγητό που έτρωγαν κι εκείνοι. Δέθηκα», αναφέρει στο σημείωμα που έγραψε για το artplay.gr με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Πόλη γύρισα! Πολύ έλειψα;», που παρουσιάζει στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στο πλαίσιο του 3rd Handmade and recycled theater festival.

index.php4

«Κάποια στιγμή το Πεδίον του Άρεως “τελείωσε” και τους μετέφεραν στον Ελαιώνα που βρέθηκα κι εκεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Αργότερα ήρθε στη ζωή μου η Πλατεία Βικτωρίας και το Λιμάνι του Πειραιά, που τους έφερνε μέρα παρά μέρα σχεδόν από τα νησιά, το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

index.php2

Το θέμα με τους Πρόσφυγες, όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά βρίσκεται σε έξαρση! Όμως ένιωσα την ανάγκη να δείξω στους ανθρώπους, 59 φωτογραφίες από τις χιλιάδες που έχω στο αρχείο μου, στους τρεις μήνες που φωτογραφίζω καθημερινά. Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 19:00 θα βρίσκομαι στον Τεχνοχώρο “Φάμπρικα” ώστε να μιλήσω για τις εμπειρίες μου με τους Πρόσφυγες».

Βαγγέλης Ευαγγελίου

index.php

Πληροφορίες
Πόλη γύρισα! Πολύ έλειψα; | Έκθεση Φωτογραφίας.
Από 2 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015.
3rd Handmade and recycled theater festival.