Θέατρο Παιδί

«Ο κλέφτης των εφτά κάκτων»

Το «Θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά», ένας εξαιρετικά σημαντικός θεσμός που ταξιδεύει τις ιστορίες μέσα από το θέατρο εκεί όπου τα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα και την πρόσβαση να το δουν και να το ζήσουν

συνεχίζεται και φέτος από το Θέατρο του Νέου Κόσμου με νέο έργο.
Πρόκειται για το έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Ο Κλέφτης των εφτά κάκτων” που κάνει πρεμιέρα 11 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.
Η δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες συνεχίζεται για 14η χρονιά. Η παράσταση θα παίζεται και κάθε Κυριακή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στις 12:00 με προαιρετικό εισιτήριο 5€.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Ρούλης Μπισμπιρούλης είναι ένας πολύ ταλαντούχος… ε… χμ… εντάξει, και λίγο γκαφατζής… ηθοποιός. Βέβαια, πριν καταλήξει σ’ αυτό, με τη βοήθεια γονιών, θείων, περαστικών, εξεταστών και άλλων, σκέφτεται ή δοκιμάζει να κάνει ένα σωρό άλλα επαγγέλματα: μποξέρ, πιανίστας, (βιο)ληστής, θηριοδαμαστής, θαλασσογιατρός, αστροναύτης, τροχονόμος σε κουρείο, κουρέας (κλεμμένων) κάκτων, εστιάτορας για φακίρηδες και άλλα συνηθισμένα. Όμως τελικά τίποτα δε συγκρίνεται με το να είσαι ηθοποιός και να λες παραμύθια σε παιδιά!
Ο Ευγένιος Τριβιζάς παρουσιάζει τις περιπέτειες του Ρούλη Μπισμπιρούλη σ’ ένα σπονδυλωτό έργο, του οποίου η διάρκεια, όπως και η σκηνική δράση, μπορεί να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες που συναντά ο θίασος στους διάφορους χώρους όπου παίζει η κινητή μας μονάδα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Παντελής Δεντάκης
Μουσική : Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά – Κοστούμια : Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης : Σεσίλ Μικρούτσικου
Βοηθός σκηνοθέτη : Μάνος Στεφανάκης

Παίζουν: Σταύρος Σβήγκος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κατερίνα Μαούτσου

Κάθε Κυριακή στις 12:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
5€ προαιρετικό εισιτήριο