Θέατρο Παιδί

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» στο Μέγαρο

Αγαπημένο κλασικό παιδικό μυθιστόρημα «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», ανεβαίνει ως ένα περιπετειώδες ταξίδι με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη και θεατρική διασκευή Γιώργου Γαλίτη, ακολουθεί το εύθυμο πνεύμα του μυθιστορήματος, ενώ τα κοστούμια εποχής του Γιάννη Μετζικώφ και η μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά από μουσικούς του συγκροτήματος Vice Versa, σε συνδυασμό με ευφάνταστες χορογραφίες, εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Βίντεο-προβολές και animation μεταφέρουν με φαντασμαγορικό τρόπο τους ταξιδιώτες-θεατές από το Λονδίνο στην Καλκούτα κι από το Χονγκ Κονγκ στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη! Ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, ο αστυνόμος Φιξ, η πριγκίπισσα Αούντα αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του έργου ζωντανεύουν με χιούμορ και χάρη.

Για “μια περιπέτεια που μας ταξιδεύει σε ήθη και παραδόσεις άλλων πολιτισμών, μας εξοικειώνει με την έννοια του χρόνου, εξυμνεί την εφευρετικότητα, την ψυχραιμία, την αίσθηση της τιμής και του δικαίου, αλλά και την αφοσίωση στην επίτευξη των στόχων μέσω της κινητοποίησης όλων των εσωτερικών μας δυνάμεων” κάνει λόγο η σκηνοθέτις Τατιάνα Λύγαρη.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε μέρα για τα σχολεία και κάθε Σαββατοκύριακο για το κοινό.

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ