Θέατρο

Ο διανοούμενος συγγραφέας του Jorge Hugo Marín

«Ο διανοούμενος συγγραφέας» που παρουσιάζεται στη Στέγη είναι στο πρώτο έργο της τριλογίας του, με το γενικό τίτλο Sobre algunos asuntos de familia (Σχετικά με κάποια οικογενειακά ζητήματα, 2009-11),

με το οποίο η ομάδα La Maldita Vanidad Company γνώρισε τη διεθνή αναγνώριση.

Λίγα λόγια για το έργο

Κάποιος ανοίγει τις κουρτίνες. Πίσω από τα παράθυρα διακρίνεται το εσωτερικό ενός μικροαστικού σπιτιού. Τα παλιά έπιπλα με τα σεμεδάκια, οι σκυθρωπές κουρτίνες, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τα πάντα προδίδουν πως ο ιδιοκτήτης είναι ηλικιωμένο άτομο.

Κρυφοκοιτάζοντας τον ιδιωτικό αυτό χώρο σαν ηδονοβλεψίες, θα δούμε να εκτυλίσσεται στο εσωτερικό του μια συνάντηση. Τρία αδέρφια, η Νόρα, ο Χόρχε κι ο Σέρζιο, με τους δύο τελευταίους να συνοδεύονται από τις συζύγους τους, βρίσκονται στο σπίτι της μητέρας τους για να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει εφεξής τη φροντίδα της. Η άρνηση των δύο συζύγων να επωμιστούν μια τέτοια ευθύνη προκαλεί ένταση και, σταδιακά, η σκοτεινή πλευρά της δυσλειτουργικής αυτής οικογένειας αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.

Latin America: Jorge Hugo Marin / La Maldita Vanidad Company, “Ο διανοούμενος συγγραφέας” from SGT Athens on Vimeo.

Οι αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες, τα οικεία περιστατικά και οι «βγαλμένοι από τη ζωή» διάλογοι εμβαπτίζονται στο μαύρο χιούμορ και τη συγκίνηση που επιφυλάσσει ο συγγραφέας και δραματουργός Χόρχε Ούγκο Μαρίν στο πρώτο αυτό έργο της τριλογίας του, με το γενικό τίτλο Sobre algunos asuntos de familia (Σχετικά με κάποια οικογενειακά ζητήματα, 2009-11), το οποίο απέφερε στην ομάδα τη διεθνή αναγνώριση.
Συντελεστές
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Jorge Hugo Marín
Βοηθός & Παραγωγός: María Adelaida Palacio
Παραγωγή: Wilson L. García D.
Ερμηνεύουν οι: Ella Becerra, María Soledad Rodríguez, Angélica Prieto, Juan Manuel Lenis, Andrés Estrada
Μετάφραση: Παναγιώτης Ευαγγελίδης

Info
ΣΤΕΓΗ
26-27 Νοεμβρίου, 19:00
Μικρή Σκηνή
Τιμές εισιτηρίων: 10€ | Μειωμ. 5 € | Άνεργοι 5 €