Θέατρο

Mariano Pensotti: Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο

Αργεντινή, 1999. Τέσσερις νέοι στέκουν σαστισμένοι μπροστά στο τέλος των ουτοπιών. Η πορεία της ζωής τους θα καθοριστεί από την οικονομική και θεσμική χρεοκοπία της χώρας τους.

Μπροστά σε αυτή τη βίαιη ανατροπή της ζωής τους οι ήρωες του El pasado es un animal grotesco, που παρουσιάζεται στη Στέγη, αλλάζουν. Αποχαιρετώντας το όνειρο για μια καριέρα κινηματογραφιστή ο Μάριο θα γυρίζει δευτεροκλασάτα διαφημιστικά σποτ. Η Λόρα, ξεχνώντας την μποέμικη ζωή στο Παρίσι, θα εργαστεί σε ένα θεματικό πάρκο. Η Βίκυ θα ανακαλύψει πως ο πατέρας της έχει μια κρυφή παράλληλη οικογένεια και ο Πάμπλο θα βρεθεί να έχει στην κατοχή του ένα… κομμένο χέρι.

Latin America: Mariano Pensotti, “Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο” from SGT Athens on Vimeo.

Σε μια περιστρεφόμενη σκηνή που στροβιλίζεται στο χωροχρόνο με τη λογική του καρουζέλ, οι ήρωες του διακεκριμένου δραματουργού και σκηνοθέτη συνειδητοποιούν πως, κάθε φορά που μιλούν για τον εαυτό τους, κατασκευάζουν εκ νέου την ταυτότητά τους. Η ύπαρξή τους οικοδομείται πάνω στην ίδια την αφήγησή της και το παρελθόν μοιάζει με ένα αλλόκοτο ζώο που αλλάζει μορφές κάθε φορά που ανατρέχει κανείς σε αυτό. Μια επική αφήγηση, στα πρότυπα της Ανθρώπινης κωμωδίας του Μπαλζάκ, εκτυλίσσεται επί σκηνής με νεωτερικούς όρους: με ένα κινηματογραφικό μοντάζ στο ύφος της Nouvelle Vague και υπό τους ήχους ακουσμάτων εναλλακτικής ροκ.

Συντελεστές

Ηθοποιοί: Santiago Gobernori, Javier Lorenzo, Pilar Gamboa, María Ines Sancerni

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Mariano Pensotti

ΣχεδιασμόςΣκηνικών & Κοστουμιών: Mariana Tirantte

ΣχεδιασμόςΦωτισμών: Matías Sendón

Μουσική: Diego Vainer

ΒοηθόςΣκηνοθέτη: Leandro Orellano

Χειρισμόςφωτισμών: Alejandro Le Roux

Ηχοληψία: Ernesto Fara

Τεχνική βοήθεια: José Ansaldo

Εκτελεστική διεύθυνση παραγωγής: Florencia Wasser

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Παραγωγήπεριοδείας: Ligne Directe / Judith Martin

Το έργο El pasado es un animal grotesco δημιουργήθηκετοΜάρτιο του 2010 στο Teatro Sarmiento (ΜπουένοςΆιρες, Αργεντινή), σε παραγωγήτου Grupo Marea (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή) και συμπαραγωγή του Complejo Teatral de Buenos Aires (Αργεντινή), του Kunsten festival des arts (Βρυξέλλες, Βέλγιο), του Theater for men (Αννόβερο, Γερμανία), του Festival de Otoño de Madrid (Ισπανία) και του Norfolk and Norwich Festival (Αγγλία)

info

Διάρκεια: 110 λεπτά

Κεντρική Σκηνή

21:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ | Μειωμ. 5 € | Άνεργοι 5 €