Θέατρο

Ο Χρήστος Γιανναράς στο Εθνικό

Ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χρήστος Γιανναράς, θα είναι ο ομιλητής του επόμενου Συμποσίου του μήνα στο Εθνικό Θέατρο, με θέμα «Γιατί το θέατρο και η Αγορά συγκροτούν την ελληνίδα ‘πόλιν’».

Το συμπόσιο θα γίνει την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 20:00.

Η Αγορά ως εστιακό κέντρο του Δήμου και το Θέατρο ως κεντρικός θεσμός της Πολιτείας συνδιαμορφώνουν το τοπίο της αρχαίας ελληνικής πόλης. Η Αγορά ως ο τόπος και το γεγονός της συνέλευσης των πολιτών μετόχων του πολιτικού αθλήματος-εκεί οι συζητήσεις, εκεί οι αποφάσεις, εκεί η ανάδειξη των πολιτών (με κλήρο, όχι με ψήφο) στα αξιώματα-υπουργήματα της πόλης. Και το Θέατρο ως η έμπρακτη γλώσσα-αποκάλυψη του “νοήματος” της πόλης.

Ποια είναι, όμως, η Αγορά σήμερα και πώς διαμορφώνεται στην εποχή των ποικίλλων μέσων μαζικής επιρροής; Πόσο το Θέατρο εκφράζει τους κραδασμούς του ταραγμένου καιρού μας;
Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει ο διακεκριμένος ομιλητής του Συμποσίου.

Στα ερωτήματα αυτά θα επικεντρώσει η ομιλία του κ. Γιανναρά, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό. Συντονιστής του Συμποσίου είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.