Θέατρο

Ο Άλλεν Γκίνσμπεργκ σταμάτησε στο Bios

Τρεις ηθοποιοί, τρεις διαφορετικές πτυχές του ποιητή, συναντιούνται στο σκηνικό ενός μπαρ και επιχειρούν να ανακαλύψουν τη μικρή στιγμή έκλαμψης, που μας φανερώνει πως ακόμη και μέσα στην Κόλαση μπορεί να υπάρξει Παράδεισος.

Παράσταση εμπνευσμένη από το «Ουρλιαχτό» του Άλλεν Γκίνσμπεργκ, το Holy Beat κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Bios σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου και πρωταγωνιστές τους Χρηστίνα Γαρμπή, Γιώργο Κισσανδράκη και Βασίλη Σαφό, ηθοποιούς που παρουσίασαν πρόσφατα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σκηνική μεταφορά του “Κόλχαας”.

Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου και Πάνος Τσεκούρας.
Γραμμένο το 1955, το Ουρλιαχτό έγινε το μανιφέστο της γενιάς των beat, της πρώτης γενιάς της μεταπολεμικής Αμερικής, του baby boom και του μακαρθισμού, του rock ‘n’ roll και της κομουνιστικής απειλής, που έβλεπε κάθε ανθρώπινη αξία να θυσιάζεται στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και να αντικαθίσταται από ακραίο συντηρητισμό.
Σήμερα, που ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δείχνει να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ριζικής ανατροπής, εν μέσω οικονομικής κρίσης, πολιτικής αστάθειας και επιστροφής στις «παραδοσιακές» συντηρητικές ιδέες, το «Ουρλιαχτό», έρχεται να μας υπενθυμίσει ποια είναι εκείνα τα υλικά, τα οποία δίνουν πραγματική αξία στην ανθρώπινη υπόσταση.

Βασισμένο σε αποσπάσματα της μετάφρασης του Άρη Μπερλή

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου
Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σύμβουλος δραματουργίας : Νίκος Ζιώγας
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική Σύνθεση: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, Πάνος Τσεκούρας
Επιμέλεια Κίνησης: Νάντη Γώγουλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Βλασσοπούλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Στείρου, João Linneu
Trailer: Γιάννης Μπερερής
Κατασκευή Μάσκας: Αλέξανδρος Μπουρελιάς
Μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού

Παίζουν: Χρηστίνα Γαρμπή, Γιώργος Κισσανδράκης, Βασίλης Σαφός και οι μουσικοί Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, Πάνος Τσεκούρας

Μια παράσταση σε συμπαραγωγή με το BIOS.

Πληροφορίες παράστασης:

BIOS.TESLA Main, Πειραιώς 84
από Δευτέρα 21 Μαρτίου
Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη
Έναρξη: 20:30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)
Τηλέφωνο: 210 3425335
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Iανός, Reload και τηλεφωνικά στο 11876.