Θέατρο

Νίνα-Τρέπλιεφ Χ 43

Οι σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του «Γλάρου», παρουσιάζονται στην παράσταση «Νίνα» που σκηνοθετεί ο  Νίκος Πασχίδης από 30 Ιανουαρίου στο Θέατρο 104, βασισμένη στο έργο του Steven Dietz “The Nina Variations”

Οι δυο ήρωες συναντιούνται ξανά και ξανά σε ένα γύρο ερωτικής φρενίτιδας, αντιτάσσοντας το ζωντανό – ζωηρό τους πνεύμα και τα καταπιεσμένα – αναδυόμενα πάθη τους. Τολμούν να πουν όσα δεν έχουν ειπωθεί στην αρχική σκηνή του κλασικού έργου του Τσέχωφ, αφήνοντας για το τέλος μια μικρή ελπίδα ότι θα βρουν, θα καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Μία νέα ιστορία που πιάνει το νήμα από εκείνο το σημείο που η τελευταία σκηνή του “Γλάρου” μας αφήνει, μια ιστορία ενός ζευγαριού στην προσπάθειά του να βρει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας.

Η ήττα που έχουν υποστεί οι ήρωες του Τσέχωφ σε όλη τη διαδρομή πριν την τελευταία συνάντησή τους είναι η κινητήριος δύναμη τους.  Η ανάγκη προσδιορισμού μέσα από τη δουλειά τους, την τέχνη, τον Άλλον, αλλά και επαναπροσδιορισμού της πραγματικότητας Η εύρεση ενός νέου τρόπου. Μιας νέας φόρμας. Μιας νέας αρχής. Αλλά τί είναι και πώς επιτυγχάνεται αυτό, όταν είσαι το δημιούργημα μιας κοινωνίας σε πτώση; Υπάρχει όντως κάτι καινούργιο, αδημιούργητο ή πρέπει να αρκεστούμε στα λόγια της Νίνας « … έχεις αρκετές φόρμες. Έχεις χαρτί μπροστά σου. Έχεις είκοσι έξι γράμματα και χιλιάδες μέρες. Κάνε κάτι με αυτό….».

Nina08v2

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ξανθή Κρανίδη

Σκηνοθεσία: Νίκος Πασχίδης

Σκηνικά/Κοστούμια: Angie Delgado

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Μουσική: Δημήτρης Παλαιογιάννης

Art work/ Οπτική επικοινωνία: Stratego

Βοηθός Σκηνοθετη: Τόνια Αποστόλου

IMG_0211

Ηθοποιοί : Κατσαφάδου Μαριλού, Θανάσης Ισιδώρου

IMG_0210

30 Ιανουαρίου -11 Απριλίου

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη

Ώρα: 21:00

IMG_0214

Θέατρο 104

Σκηνή: Black Box

Ευμπολπιδών 41 (Μετρό Κεραμεικός, Γκάζι)

Τηλ.: 210 3455020