Θέατρο Μουσική Φεστιβάλ Χορός

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών αναλαμβάνει μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ιδρυτής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Θεοδωρόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, το Δ. Σ του οποίου συνεδριάζει την Δευτέρα 4 Απριλίου. Στη ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται πως “το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον”.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1992, οπόταν στράφηκε κυρίως στη σκηνοθεσία. Έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ , στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στην δική του θεατρική στέγη, το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το 2008 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας και σκηνοθέτησε τις Τρωάδες του Ευριπίδη με Αλβανούς ηθοποιούς. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.