Θέατρο

Νέες φωτογραφίες από το «Ελευθερία στη Βρέμη»

Για τις 5 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του έργου «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, που ανεβαίνει στο Θέατρο «Μεταξουργείο» σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου.

Το έργο επελέγη για να περιληφθεί στην πανηγυρική 15η θεατρική σαιζόν του Θεάτρου «Μεταξουργείο», 19 χρόνια μετά το τελευταίο αθηναϊκό του ανέβασμα (περιοδεία της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Οικονόμου, με τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο).

ELEY8ERIA STH BREMH'' GIASEMI KHLAHDONH, ALEXANDROS SWTHRIOY, DHMHTRHS PLEIWNHS

Στην παράσταση του Θεάτρου «Μεταξουργείο», που θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή εναλλάξ με την παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη (θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά) το ρόλο της Γκέσε ερμηνεύει η Γιασεμί Κηλαηδόνη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τίνα Γιωτοπούλου, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Δημήτρης Πλειώνης, Χρήστος Ροδάμης, Στράτος Σωπύλης, Αλέξανδρος Σωτηρίου.

2 (2)

Γραμμένο το 1971, το έργο εντυπωσιάζει με την κρυστάλλινη καθαρότητα με την οποία ο κορυφαίος εκπρόσωπος της γερμανικής αβάν-γκαρντ ανατέμνει τις διαπροσωπικές σχέσεις για να αναδείξει τη σαρωτική δύναμη της εξουσίας οπουδήποτε άνθρωπος εμπλέκεται με άνθρωπο. Με όχημα την αληθινή ιστορία μιας κατά συρροή δολοφόνου του 19ου αιώνα, ο Φασμπίντερ γράφει ένα έργο «κλασικό», αποτυπώνοντας με δωρική λιτότητα την εναγώνια αναζήτηση της Γκέσε Γκότφριντ να κατανοήσει τον κόσμο και να ζήσει ειρηνικά με τους «άλλους».