Θέατρο

Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου η «Φθορά»

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ο κύκλος παραστάσεων του έργου «Η φθορά» που παρουσιάζει η ομάδα «Ρέον», κάθε Κυριακή και Δευτέρα στο καφενείο Μουριά στα Εξάρχεια.

Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο «Η φθορά, μια φανταστική ομιλία του Ραφαήλ Εσθητού σε ένα ανύπαρκτο κοινό» του Δημήτρη Τσεκούρα και παρουσιάζεται από τον Στάθη Κόκκορη σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση.

Λίγα λόγια για το έργο

_D3_3658-63

Τι γίνεται όταν ένα «φανταστικό» πρόσωπο εισβάλλει σε ένα καφενείο των Εξαρχείων που στέκει στην ίδια γωνιά από το 1915, απευθύνεται στο «ανύπαρκτο» κοινό και διατείνεται πως δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από την «Φθορά»;

Ποιο είναι το νόημα της αγαπημένης του φράσης «το αντίθετο τής Φθοράς είναι η Φθορά»; Ποια είναι η σχέση τής Φθοράς με τα τοπία; Με την αναρχία και τον θεό; Γιατί δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από τον αποπροσανατολισμό; Τι δουλειά έχει ο Bach στην Καλλιδρομίου; Ποιος αντιστέκεται στην Φθορά;

Ένας «ανυπόστατος» κύριος ονόματι Ραφαήλ Εσθητός φεύγει για πρώτη φορά στην ζωή του από την Πάτμο και έρχεται να μας απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Και σε πολλά άλλα.

fthora 3

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης

Επιμέλεια κοστουμιού: Ελένη Στρούλια

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κασσάρας

Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτης Ανδριανός

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Στο ρόλο του Ραφαήλ Εσθητού ο Στάθης Κόκκορης

συνοδεύει ζωντανά ο Βαγγέλης Κηπουρός (μπουζούκι)

info

Καφενείο Μουριά

Χαριλάου Τρικούπη & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια

Τηλέφωνο: 6987491900

Παραστάσεις Κυριακή & Δευτέρα στις 21.15

Διάρκεια Παράσταης: 80΄

Γενική είσοδος 7€