Θέατρο

Νέα ημερομηνία για τη «Μητέρα του Σκύλου»

Μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό, στις 31 Οκτωβρίου, θα ανεβεί τελικά στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Στο ρόλο της Ραραού η Δήμητρα Χατούπη, η οποία καλείται να υποδυθεί τη γυναίκα που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Η παράσταση παρουσιάζει τη ζωή της, σκιαγραφώντας τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες μιας Ελλάδας, που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας.

Είναι μια γυναίκα που δεν σταματά ποτέ να μάχεται. Ο αγώνας της αδιάκοπος, κι εκείνη αποφασισμένη να επιβιώσει, ακόμη και αν χρειαστεί να βρει καταφύγιο σε μια δική της πραγματικότητα. «Έπρεπε να κολακεύω για να επιζήσω, και επέζησα».

Ο Σταύρος Τσακίρης αναλαμβάνει να μεταφέρει στο θέατρο το σπουδαίο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, ενώ η Δήμητρα Χατούπη να «ζωντανέψει» την κεντρική ηρωίδα, πλαισιωμένη από εννέα αξιόλογους ηθοποιούς.

 

Σ-Σ-ΤΣΑΚΙΡΗΣ-1024x682

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης

Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή

Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου

Κινησιολογία: Γιάννης Αντωνίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Γιάννης Δρίτσας, Χρήστος Ευθυμίου, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Κριεζή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έφη Ρευματά, Μαριαλένα Ροζάκη.

Πληροφορίες

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 – Γκάζι / 210.34.64.380

ΗΜΕΡΕΣ & ΏΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη       19:30

Παρασκευή          21:00

Σάββατο         18:00, 21:00

Κυριακή     19:30

Τιμές Εισιτηρίων: 20, 15 (απογ), 10 (μειωμένο)