Θέατρο

«Μόσχα – Πετουσκί: Η μεθυσμένη διαδρομή»

Ο θεατρικός μονόλογος «Μόσχα – Πετουσκί: η μεθυσμένη διαδρομή», βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ, παρουσιάζεται από 11 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στο BlackBox της Θεσσαλονίκης σε διασκευή, μετάφραση

σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη και ερμηνεία Θωμά Βελισσάρη.

Πρόκειται για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Βένια, ενός αλκοολικού διανοούμενου, ο οποίος περιγράφει την «μεθυσμένη» διαδρομή του από την Μόσχα ως το γειτονικό Πετουσκί με το τρένο. Φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, συνδυάζονται με αφηγήσεις της περιπετειώδους ζωής του και με ενδιαφέρουσες συναντήσεις με παράξενους, ξεκαρδιστικούς αλλά και επικίνδυνους ανθρώπους. Μέσα από αυτή την αφήγηση ξετυλίγεται ένα ολοζώντανο, βιτριολικό και εκκεντρικό πανόραμα της ρώσικης ζωής της εποχής του Μπρέζνιεφ, το οποίο έχει ανατριχιαστικές συγγένειες με την κατάσταση της εποχής μας.

 

Το έργο γράφτηκε το 1969 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα Ρωσικά το 1973 σ’ ένα εφήμερο περιοδικό του Ισραήλ, κι από κει πέρασε στη Γαλλία, όπου έγινε και η πρώτη του έκδοση στη Δύση το 1976. Έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 16 γλώσσες.
Διασκευασμένο για το θέατρο, έχει παρουσιαστεί σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές στη Ρωσία αλλά και στη Δύση, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

Συντελεστές:

Διασκευή – μετάφραση – σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης

Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Γεροντίδης

Μουσική επιμέλεια: Νίκος ΣακαλίδηςΘωμάς Βελισσάρης

Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης

Βοηθός σκηνοθέτη – Οργάνωση παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου

Παίζει ο Θωμάς Βελισσάρης

Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής & επικοινωνία: Art Minds  ANIMA ANIMAL

Ημέρες & ώρες
Τετάρτη στις 21:00

Τιμές
12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανέργων, ατέλειες σπουδαστών). Μέλη ΣΕΗ: είσοδος ελεύθερη