Θέατρο

«Μοναξιά στην Άγρια Δύση» στο ΦΑΟΥΣΤ

Τελικά τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Ένα σακουλάκι τσίπς ή μια δολοφονία; Και οι ενοχές; Πού έχουν τη ρίζα τους οι ενοχές; Μέσα μας πραγματικά ή στη θρησκεία; Και η μοναξιά; Η μοναξιά τι ήχο έχει άραγε;

Αντιμέτωποι με αυτά τα ερωτήματα είναι οι ήρωες του έργου «Μοναξιά στην Άγρια Δύση» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, που ανεβαίνει σήμερα Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΦΑΟΥΣΤ, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη.

 

SONY DSC

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο αδέλφια βρίσκουν τον κώδικά τους μόνο μέσα από τους άγριους καβγάδες. Ένας αλκοολικός αποτυχημένος ιερέας. Και μία ανήλικη που πουλάει παράνομα ουίσκυ. Η πόλη μικρή, ξεχασμένη από το Θεό. Το ανθρώπινο τοπίο τραχύ και αδιαπέραστο. Τα ζώα, χρήσιμος στόχος για πέτρες, κλωτσιές ή ψαλίδια. Ο θάνατος, μια ρουτίνα. Η κηδεία, ευκαιρία για φαγοπότι.

Ένα από τα ωραιότερα έργα του βραβευμένου με «Τόνυ», «Ολίβιε» και «Όσκαρ» Μάρτιν Μακ Ντόνα, γνωστού στο αθηναϊκό κοινό και από την πρόσφατη επιτυχία «Πουπουλένιος», αλλά και από τις ταινίες «Επτά ψυχοπαθείς» και «Αποστολή στην Μπριζ», από 22 Οκτωβρίου στη σκηνή του Φάουστ.

SONY DSC

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Σκηνικά – Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός φώτων: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική: Theodore

Βοηθός σκηνοθέτη: Αργύρης Γκαγκάνης

Παίζουν: Χάρης Αγγέλου, Καίτη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Θανάσης Πατριαρχέας.