Θέατρο

«Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή» στον Φούρνο

H “Ομάδα 92’” μετά την επιτυχημένη παράσταση “Ελάτε σ’ εμάς για έναν Καφέ” θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά από τον Νοέμβριο στο Θέατρο Φούρνος με το έργο του Τέννεση Ουίλλιαμς «Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή» (A lovely Sunday for Creve Coeur).

Πρόκειται για ένα παράδοξο – για το ύφος του Τ. Ουίλλιαμς – έργο, ουσιαστικά μια γλυκόπικρη κωμωδία. Ένα κουαρτέτο απελπισμένω γυναικών που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια σκληρή πραγματικότητα, στην κοινωνία της Αμερική την εποχή της Μεγάλης Κατάθλιψης (Great Depression) μετά το μεγάλο οικονομικό κράχ.

Οι ηρωϊδες του Ουίλιαμς με τους ανεπίδοτους πόθους, μέσα σε ένα πλαίσιο που θυμίζει πολύ τις κωμικοτραγικές καταστάσεις ενός Αλμαδόβαρ, γραμμένο σε μια εποχή που ο Ισπανός σκηνοθέτης δεν υπήρχε καν. Ανομολόγητα πάθη, ανεκπλήρωτα όνειρα, σχέδια ζωής, ανεπίδοτοι έρωτες, βασικά στοιχεία της γραφής του Ουίλιαμς, συναντιούνται και στο έργο αυτό, μ΄έναν τρόπο όμως που ρέπει προς το γκροτέσκ, κάνοντας την «Κυριακή…» ένα πρωτότυπο κείμενο, μια γλυκόπικρη «κωμωδία», μοναδική ίσως περίπτωση στο έργο του συγγραφέα. Το καταλυτικό χιούμορ, η συγκίνηση, οι ανατροπές και μια απρόσμενη λύση, οι βασικοί άξονες του έργου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ώς “Η Μπλάνς Ντυμπουά με την ματιά του Αλμαδόβαρ”.

Συντελεστές
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης
Σκηνικός χώρος-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης: Κική Σελιώνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Φιλιμέγκας
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Μακέτα: Βασίλης Παπαδάτος
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλλιος Δανιήλ

Παίζουν: Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Θεοδώρα Σιάρκου, Στέλλα Χατζημιχελάκη

Πληροφορίες
Από 9 Νοεμβρίου έως 26 Ιανουαρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμή εισιτηρίων: 12€ , φοιτητικό 8€, ανέργων 5€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168
Πληροφορίες -κρατήσεις θέσεων: 210-6460748