Μουσική

Με Τσαμπρόπουλο –Καραντζή η Περιφέρεια Αττικής στο Μιλάνο

Ο Βασιλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή εκπροσωπούν μουσικά την ελληνικη συμμετοχη της Περιφέρειας Αττικής στην EXPO 2015 στο Μιλάνο. Οι δύο αναγνωρισμένοι και στο εξωτερικό καλλιτέχνες,

θα παρουσιάσουν στις 27 Οκτωβρίου, στο Μιλάνο και στο πλαίσιο του σημαντικότερου εμπορικού γεγονότος παγκοσμίως, της διεθνούς Έκθεσης EXPO 2015, το ευρωπαϊκό μουσικό τους πρόγραμμα που ταξίδεψε φέτος με επιτυχία σε 11 χώρες της Ευρώπης “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολη”, εκπροσωπώντας καλλιτεχνικά την ελληνική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Έκθεση.

Η Περιφέρεια Αττικής θα κινηθεί προς το Μιλάνο, για να παρουσιάσει στον κόσμο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αττικής: την ιστορία, το πολιτισμό, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της, τα πανέμορφα νησιά της, τον ήρεμο Σαρωνικό της κόλπο και την αξεπέραστη παραγωγή της σε μεσογειακά προϊόντα.

Στο μουσικό πρόγραμμα των δυο διεθνώς ανανγνωρισμένων καλλιτεχνών, οι βυζαντινοί ήχοι συνδυάζονται με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς του Βασίλη Τσαμπρόπουλου πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και σπουδαία έργα κλασικών συνθετών συναντούν τις μουσικές συνθέσεις του βιρτουόζου πιανίστα, κυρίως μέσα από την πολύχρονη δισκογραφία του στην ECM.