Θέατρο

“Η Σκοτεινή Πέτρα” και Δευτερότριτα του Γενάρη

“Η Σκοτεινή πέτρα” του Αλμπέρτο Κονεχέρο που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 12 τα μεσάνυχτα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Κιβωτός, θα παίζεται επιπλέον κάθε Δευτέρα και Τρίτη

στις 9 το βράδυ από τις 4 Ιανουαρίου.

 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν , μηχανικού ορυκτών πόρων, γραμματέα του θιάσου La Βarraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο.

IMG_2095
Ένα ζωντανό έργο για την μνήμη ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης. Ένα κείμενο, στο οποίο ενώνονται η δραματική ένταση και ο ποιητικός παλμός. Ωδή στην ανθρώπινη επικοινωνία και στην ουσία της ελευθερίας.

IMG_2098

Το βραβευμένο έργο του Αλμπέρτο Κονεχέρο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ

Ισπανία 1937. Εμφύλιος πόλεμος.  Ο τραυματισμένος Ραφαέλ, έχει συλληφθεί απ’ τους φασίστες Φαλαγγίτες του Φράνκο. Περνάει τις τελευταίες του ώρες, αντιμέτωπος με τον νεαρό φρουρό του ,Σεμπαστιάν. Πολύτιμα θεατρικά έργα που του είχε εμπιστευτεί ένας φίλος του ποιητής πρέπει να σωθούν και ο Σεμπαστιάν είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει. Έργα σημαντικά που «οι επόμενες γενιές πρόκειται να τα καταλάβουν». Ο ποιητής είχε εκτελεστεί ένα χρόνο πριν. Ονομαζόταν Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

IMG_2096

Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Σκηνικά – Κουστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Σχεδιασμός φωτισμών Τάκης Λυκοτραφίτης
Βοηθός σκηνοθέτη Μαρία Νικολαΐδη
Παίζουν
Σταύρος Ράγιας, Γιάννης Τσεμπερλίδης
Φωνή του Λόρκα: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Παραστάσεις
Παρασκευή μεταμεσονύκτια στις 00.00 και Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό-Ομαδικό:10 €, Ανέργων: 5 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας.

Αγορά εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Θεάτρου ΚΙΒΩΤΟΣ
Πειραιώς 115 Γκάζι ,τηλ.2103427426
καθημερινά 10:00-13:00 & 17:00-22:00
Κρατήσεις μέσω Internet: viva.gr