Θέατρο Ο Ρόλος μου

Μελίνα Θεοχαρίδου: «Η Αρσινόη είναι μια κωμικοτραγική φιγούρα»

«Η Αρσινόη αντιπροσωπεύει έναν τύπο ανθρώπου που στην προσπάθεια του να κατακτήσει αυτό που θέλει, επιτίθεται τυφλά σε όποιον θεωρεί ως απειλή, ως εμπόδιο. Έναν τύπο ανθρώπου που αποζητά απελπισμένα τον έρωτα, με κινήσεις σπασμωδικές, που γίνονται αυτοκαταστροφικές», εξηγεί στο artplay.gr η ηθοποιός Μελίνα Θεοχαρίδου για τον ρόλο που ερμηνεύει στον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. « Η Αρσινόη είναι μια κωμικοτραγική φιγούρα. Από την μια, την συμπονώ, γιατί οι πράξεις της είναι αποτέλεσμα πόνου και στέρησης. Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσε να επιλέξει μια πολύ πιο υγιή, θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων», προσθέτει η καλή ηθοποιός.

Στην ερώτηση σε ποια φράση του έργου στέκεται ιδιαίτερα, η Μελίνα απαντά: «Προτίμηση κι εκτίμηση πρέπει να κάνουν ένα, κι όποιος όλους τους εκτιμά, δεν εκτιμά κανένα”. Βρίσκω αυτή την φράση, που λέει ο Άλκηστος στην αρχή του έργου, όταν ξεδιπλώνει την φιλοσοφία του, πολύ εύστοχη. Με απωθεί η υποκρισία του να μοιράζεις κολακείες στον κοινωνικό σου κύκλο οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική σου άποψη. Βέβαια, εγώ, σε αντίθεση με τον Άλκηστο, δεν πιστεύω ότι πρέπει να κυκλοφορούμε μοιράζοντας προσβολές στους ανθρώπους που δεν εκτιμούμε. Υπάρχει ένα μέτρο, μια χρυσή τομή, μεταξύ της ακατάσχετης κολακείας και της υπέρμετρης ειλικρίνειας, που είναι στα όρια της αγένειας. Και φυσικά ο ειλικρινής θαυμασμός και εκτίμηση των ανθρώπων που έχουν βρει αυτή την χρυσή τομή, είναι δώρο εκλεκτό».

 

Ταυτότητα

Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης

Έμμετρη διασκευή: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Cover song: Κώστας Δαλακούρας

Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ & Νίκος Πανταζάρας | Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιάννης Παυλόπουλος & Μαρία Νικητοπούλου

Κατασκευή Κοστουμιών: Δάφνη Τσακότα & Σιμέλα Τουργαϊδου | Βοηθός Ενδυματολόγου: Αμαλία Αντώνη

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Παραγωγή: Constantly Productions – Βαγγέλης Κώνστας

Διανομή

Άλκηστος: Μιλτιάδης Φιορέντζης, Σελιμένη: Βασιλική Τρουφάκου, Ορόντης: Θύμιος Κούκιος, Ελιάνθη: Δανάη Επιθυμιάδη, Φιλήντας: Ορέστης Καρύδας, Αρσινόη: Μελίνα Θεοχαρίδου