Θέατρο

“Μεγάλοι δρόμοι” στο Νέο Κόσμο

Με έμπνευση το ομώνυμο διήγημα από το βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου, «Μεγάλοι δρόμοι», η νεοσύστατη ομάδα T.d.S. (Terre de semis), ανεβάζει παράσταση σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη,

με την ίδια, τον Άρη Λάσκο και τη Μυρτώ Γράψα επί σκηνής, την Αμάλια Μπένετ στην επιμέλεια της κίνησης και τους Sancho 003 στη μουσική σύνθεση. H παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Μια τρελή αναζήτηση στους δρόμους της Αθήνας, ένα δείπνο στα πρόθυρα της αλήθειας, ένα ζευγάρι παπούτσια στο χέρι, ο ήχος από το τουμπερλέκι, ένα τηλέφωνο που χτυπά, ένα αεροπορικό εισιτήριο που γράφει «σ’ αγαπώ», ένας σάκος γεμάτος γράμματα, το σπίτι στην Άνδρο, τα Μπριζολάκια του Τέλη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Όμηρος, ο Αριστοτέλης.
Αγάπη, απώλεια, σκοπός και πάντα, μπροστά και πίσω απ’ όλα αυτά, ένα όνομα. Σαν ανάγκη σχεδόν. Σχέσεις απόλυτες. Προσπάθειες άκαρπες. Προς αναζήτηση του απόλυτου. Κι αν αυτό υπάρχει. Μια κίνηση, σχεδόν «χειρονομία της επιθυμίας για αθανασία». Γιατί, αλήθεια, και ποιος δεν ονειρεύτηκε να αγαπήσει και να αγαπηθεί απόλυτα;

δρομοι 2

Η παράσταση Μεγάλοι Δρόμοι περιλαμβάνει εκτός από το ομώνυμο διήγημα, ένα ακόμη εξαιρετικής γραφής διήγημα από τις «Νυχτερίδες», το πρώτο βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου.

«Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα.»
δρομοι 1

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, ομάδα T.d.S. (Terre de Semis)
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Ανδρομάχη Κατωπόδη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Sancho 003
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάντια Μαργαρίτη
Παίζουν: Μυρτώ Γράψα, Άρης Λάσκος, Ειρήνη Φαναριώτη
Φωτογραφίες : Μυρτώ Γράψα, Άρης Λάσκος, Ειρήνη Φαναριώτη

info

Από 17 Ιανουαρίου έως 15 Φεβρουαρίου 2015

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15, Κυριακή 19.00

Θέατρο Του Νέου Κόσμου- Κάτω Χώρος

Αντισθένους 7 και Θαρύπου