Οι δημιουργοί γράφουν Χορός

Η αναζήτηση προορισμού μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο

Αριστούχος απόφοιτη του Εθνικού, με πρώτο έπαινο στο διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών Premio delle Arti 2012 της Ρώμης για την σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου που συγκίνησε στον φεστιβαλικό Προμηθέα του Λυγίζου, γράφει στο artplay.gr με αφορμή

τη συμμετοχή της στο “Master and Man” που σκηνοθετεί η Αμάλια Μπένετ στο Πόρτα.

Η νουβέλα του Λ.Τολστόι “Master and Man” είναι η ιστορία ενός αδιέξοδου ταξιδιού με αναπόδραστο τέλος. Σχεδόν! Μια παραβολή πάνω στη ζωή και το θάνατο. Στο ταξίδι αυτό, οι τρεις ήρωες του έργου, ο αφέντης, ο δούλος και το άλογο προσπαθούν να βρουν τον προορισμό τους μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο που διαρκώς σβήνει κάθε ίχνος ορίζοντα.

Αναζητώντας ένα δρόμο, που βρίσκεται πάντα δίπλα τους μα ποτέ δε βλέπουν, χάνονται ξανά και ξανά μέσα στη χιονοθύελλα. Κι εκεί παγωμένοι και εξουθενωμένοι έχουν ως μοναδική ελπίδα επιβίωσής τους ο ένας τον άλλον.

Θέλοντας να αφηγηθούμε την ιστορία αυτή κάναμε και εμείς το δικό μας ταξίδι. Στην παράσταση “Master and Man” της Αμάλιας Μπένετ οι δύο αυτές διαδρομές συναντιούνται.

Η εμπειρία του ταξιδιού μας υπήρξε κοπιαστική, άλλοτε αδιέξοδη, συχνά χαοτική αλλά πάντα δημιουργική και απολαυστική. Στον εξίσου άγνωστο προορισμό μας αλλά με πυξίδα μας την Αμάλια Μπένετ , που ήταν η πηγή έμπνευσης για όλους μας, δουλέψαμε συλλογικά δημιουργώντας μια κοινή γλώσσα αφήγησης, σε ένα κοινό τόπο, μέσα στον οποίο η φωνή του καθενός και οι ιδέες βρήκαν χώρο να γεννηθούν, να αναπτυχθούν και να ζυμωθούν με των υπολοίπων.

Κάπως έτσι, με πολλή όρεξη, πίστη και αγάπη, η παράσταση αυτή ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε στις 12 Γενάρη στη σκηνή του θεάτρου

Πόρτα. Για άλλες πέντε Δευτέρες η παράστασή μας συνεχίζει το ταξίδι της. Σας περιμένουμε!

 

Δήμητρα Βλαγκοπούλου