Θέατρο

«Ματωμένο γάμο» θα ανεβάσει ο Βασίλης Ανδρέου

v andreou 2

Από τους ηθοποιούς που αφήνουν τα ίχνη τους στη μνήμη του θεατή, αξέχαστος στον Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Λιβαθινού, και ένας από τους πρωταγωνιστές στην Ιλιάδα, ο Βασίλης Ανδρέου, θα σκηνοθετήσει τον ¨Ματωμένο γάμο» του Λόρκα.

Με σπουδές δασκάλου, γεννημένος στην Λευκωσία, φλερτάρει επιτυχώς καιρό τώρα με την σκηνοθεσία, οδηγώντας μια ομάδα μαθητών με πάθος και ένστικτο. Αξέχαστη θα μας μείνει η σκηνοθεσία του στη «Μύτη» του Γκόγκολ, πριν δυο χρόνια στο «Συνεργείο» της οδού Λεωνίδου.

Δημιούργησε το 2011 τη θεατρική ομάδα «Αίολος» με σκοπό το ανέβασμα της παράστασης « Ο Μικρός Εγώ», βασισμένο στο μυθιστόρημα «Τα Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή. Η παράσταση αρχικά παίχτηκε σε ένα τούρκικο σπίτι στον Κεραμικό και μετά για άλλες δύο σεζόν στον χώρο δράσης και τέχνης Βρυσάκι.

μυτη γκογκολ β. ανδρεουΣυνεχίζοντας, με την ίδια ορμή και με νέους συνεργάτες, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Ανδρέου, η θεατρική ομάδα Αίολος επέλεξε να αναμετρηθεί με ένα κλασικό κείμενο της παγκόσμιας δραματουργίας, τον «Ματωμένο γάμο» του Federico Garcia Lorca. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου.