Θέατρο

«Μαρίνα Τσβετάγιεβα» από την ομάδα UNISON

Η ομάδα Unison επέστρεψε στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα (είχε τιμηθεί με το βραβείο επιτροπής στο 2nd Handmade and Recycled Festival) και παρουσιάζει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη την παράσταση «Μαρίνα Τσβετάγιεβα».

Αντλώντας υλικό από τη ζωή και το έργο της κορυφαίας ρωσίδας ποιήτριας και έχοντας οδηγό τα επεισόδια της πολυτάραχης ζωής της, τα γράμματά της, τις εξομολογήσεις και τις σκέψεις της, η ομάδα Unison συνθέτει το πορτραίτο αυτής της ανήσυχης και πολύπλευρης προσωπικότητας.

Μέσα από μια πολλαπλή αφήγηση, μια αποσπασματική γραφή αντίστοιχη της γλώσσας της Τσβετάγιεβα, οι ηθοποιοί αναπαριστούν τα πιο κρίσιμα στάδια της ζωής της φωτίζοντας τις διαφορετικές της ιδιότητες: ποιήτρια, ερωμένη, σύζυγος, μητέρα, εξόριστη.

Marina Cvetaeva – Trailer from shoot the band on Vimeo.

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα (Marina Tsvetaeva) γεννήθηκε στης 8 Οκτωβρίου του 1892 στη Μόσχα. Συγγραφέας και ποιήτρια, μετριοπαθώς πολέμια της ρωσικής επανάστασης, έζησε εξόριστη στο Βερολίνο, την Πράγα και το Παρίσι. Το έργο της χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση διαρκούς αναχώρησης, αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων μεταναστεύσεων, της απότομης μετάβασης από την αριστοκρατική ευμάρεια των παιδικών της χρόνων στην ανέχεια της ενήλικης ζωής, της διευρυμένης υπερμοντέρνας σεξουαλικότητας της.

Συντελεστές

Δραματουργία: ομάδα Unison (Θάλεια Δημητροπούλου, Έλλη Καρυπίδου, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Χρύσα Μαρκατά)

Σύνθεση κειμένου: Χρύσα Μαρκατά

Σκηνικά-κουστούμια: Εύα Γουλάκου

Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Φουντούλη

Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας

Σχεδιασμός αφίσας: Δάφνη Σγούρου

Trailer: Shoot the band

Μουσική trailer: Εύη Νάκου

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαριτάκης, Αντώνης Κάππα, Δημήτρης Σακαλάκης

click

info

Ημέρες παραστάσεων: 10,11,17και 18 Δεκεμβρίου

Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 22.00, Πέμπτη 21.00

Τιμή εισιτηρίου: €10, €5 (μειωμένο)

Τηλέφωνο: 6943758894

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός