Θέατρο

Νέος θρίαμβος της Ιλιάδας στη Μαδρίτη

Απίστευτη ακόμα και για τους ίδιους τους συντελεστές της παράστασης Ιλιάδα του Ομήρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ήταν η υποδοχή που τους επιφύλαξε το κοινό της Μαδρίτης στην χθεσινοβραδινή πρώτη τους εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Σε ένα υπέροχο και επιβλητικό θέατρο, το οποίο ήταν κατάμεστο, οι θεατές δημιούργησαν μια ιδανική ατμόσφαιρα και η επικοινωνία των ηθοποιών μαζί τους κορυφώθηκε με αποτέλεσμα μια μοναδική παράσταση.

Οι θεατές κάλεσαν με θερμά χειροκροτήματα πολλές φορές τους ηθοποιούς να χαιρετίσουν, ενώ σε επικοινωνία που είχε το artplay.grμε μέλη του θιάσου, μας ανέφεραν ότι ο κόσμος τους σταματούσε για να τους χαιρετήσει και στο δρόμο την ώρα που έφευγαν από το θέατρο.

Να θυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ελληνικός θίασος στο Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης (Centro Dramático Nacional) και μάλιστα σε μια σημαντική διοργάνωση όπως είναι το πρόγραμμα «Una Mirada al Mundo»(«Μια ματιά στον κόσμο»).

Η Ιλιάδα θα παιχτεί στη Μαδρίτη για άλλες δύο παραστάσεις, το Σάββατο και την Κυριακή, οι οποίες, όπως έγραψε πριν από μέρες το artplay.gr είναι και αυτές sold out.

Β. Σ.