Θέατρο

“Λουκέτο” στην Δραματικη Σχολή Πάτρας από τον Δήμαρχο

Το ουσιαστικό «λουκέτο» της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ανδρέας Τερζής, κατά την συνεδρίασή του, που έγινε υπό την… προεδρία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Επικαλούμενος οικονομικούς λόγους («άνοιγμα περίπου 119.000 ευρώ»), αλλά και τις «προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις της Δημοτικής Αρχής», ανακοίνωσε την κατάργηση του προπαρασκευαστικού έτους («τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά»), κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για εισδοχή νέων σπουδαστών.

Μάλιστα, επιχείρησε να «χρυσώσει το χάπι», δηλώνοντας ότι διεκδικεί την ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, καθώς θεωρεί «αντιλαϊκή» την ανταποδοτικότητα που προβλέπει ο Καλλικράτης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και την εκπαραθύρωση της έως σήμερα διευθύντριας της Σχολής, της κατά κοινή ομολογία επιτυχημένης Ελένης Μπόζα. Σύμφωνα με τον Α. Τερζή, η διεύθυνση της Σχολής θα είναι εφεξής… συλλογική, με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή Κώστα Καζάκο που, παρεμπιπτόντως, δεν καταδέχτηκε να επιδώσει ούτε ένα πτυχίο στους πρώτους αποφοιτήσαντες της Σχολής (της μοναδικής αναγνωρισμένης από το ΥΠΠΟ στην περιφέρεια), κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Για «σκοταδισμό και λαϊκισμό της δημοτικής αρχής Πελετίδη« κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης και μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ουρανία Μπίρμπα, κατηγορώντας την ότι »οι ίδιοι εκτροχίασαν τον προϋπολογισμό του ΔΗΠΕΘΕ με παχυλές αμοιβές (26.000/εξάμηνο του κ. Καζάκου για να μην χάσει και τη σύνταξη), με ακριβές παραγωγές κ.λπ.«. Κατηγορεί επίσης τον δήμαρχο και την παράταξή του ότι »αρνούνται να κάνουν απολογισμό του έργου της δραματικής σχολής και αξιολόγηση« και »με πρόσχημα την ανωτατοποίηση… καταστρέφουν την ιδανική πρώτη ύλη που υπάρχει και λειτουργεί με αξιοζήλευτη επιτυχία πανελλαδικά«. Τέλος, επισημαίνει ότι »διαλύουν ουσιαστικά το πρόγραμμα σπουδών« μέσω της »δήθεν συλλογικής ιεραρχίας”.

Πηγή: Αυγή