Θέατρο

«Κρυμμένες φωνές» στο Θέατρο Σημείο

Τη σκηνική σύνθεση με τίτλο «UNDER – κρυμμένες φωνές» παρουσιάζει το Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, από την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.

Αποσπάσματα του έργου θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ως street event σε μια σειρά από επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να ανοίξει διάλογος σε δημόσιο χώρο και να ευαισθητοποιηθεί ένα ευρύτερο κοινό.

Η σκηνική σύνθεση «UNDER» είναι μία παράσταση-σχόλιο πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και τον τρόπο που μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτή. Η παράσταση προσπαθεί να αποτυπώσει τις συνθήκες – πολλές φορές απάνθρωπες και εξευτελιστικές – μέσω των οποίων μετανάστες εγκαταλείπουν τις χώρες τους προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον. Καταγράφει, επίσης, τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν, την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία και την βία που πολλές φορές εισπράττουν.

fones kravgi

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό που προέρχεται από μαρτυρίες, συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σύγχρονα έργα γραμμένα από μία νέα γενιά ελλήνων συγγραφέων, όπως η Βασιλική Πέτσα, η Ναταλία Κατσού, ο Χρήστος Χρυσόπουλος και ο Χρήστος Αγγελάκος.

Tο Θέατρο Σημείο έχει συλλέξει υλικό από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, την Αγκαλιά στη Λέσβο, καθώς και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

Στόχος της παράστασης «UNDER-κρυμμένες φωνές» είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες μετανάστευσης και υποδοχής. Το υλικό περιγράφει με ακρίβεια, με ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, την περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με «κρυμμένες φωνές».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής

Ηθοποιοί: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν.

Η παράσταση παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ.