Θέατρο

«Κραυγή» στο Faust

Ένα σπάνιο και σχεδόν άγνωστο στο ελληνικό κοινό έργο του Τένεσι Ουίλλιαμς, η «Κραυγή», επανέρχεται στο Faust, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τους Αλέκο Συσσοβίτη, Μάνια Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου.

Η «Κραυγή» περιγράφεται από τον συγγραφέα ως το καλύτερό του μετά το Λεωφορείο ο Πόθος, έργο που χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή του και αποτελεί μια καινοτομία στο συγγραφικό του ύφος.

Ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο «The Two Character Play». Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του με τον τίτλο «Out Cry» και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ν. Υόρκη το 1975.

FAUST.KRAVGI0001_13

Οι συντελεστές
Μετάφραση : Έλλη Παπακωνσταντίνου – Αθηνά Μαξίμου
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Αναστασόπουλος

Παίζουν:
Φελίς: Αλέκος Συσσοβίτης
Κλαιρ: Μάνια Παπαδημητρίου
FAUST, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι
Πέμπτη-Σάββατο 21.00 και Κυριακή 20.00
Εισιτήρια 12 ευρώ το κανονικό, 10 ευρώ το μειωμένο (ανέργων και φοιτητών)
Διάρκεια παράστασης 100 λεπτά