Έφηβος Θέατρο

“Κορίτσια σαν κι αυτά” στο Μικρό Γκλόρια

Τον Οκτώβριο του 2012, η καναδή δεκαπεντάχρονη Amanda Todd αυτοκτονεί. Λίγο νωρίτερα είχε ανεβάσει ένα βουβό βίντεο στο Youtube, που μέχρι σήμερα έχει προβληθεί περισσότερες από 19.000.000 φορές. Κρύβοντας το πρόσωπό της και χρησιμοποιώντας

χειρόγραφες κάρτες, με καρδούλες αντί για τόνους και στρογγυλά κοριτσίστικα γράμματα, η Amanda περιέγραψε σ’ αυτό το 9λεπτο βίντεο την ιστορία της ή καλύτερα τον βασανισμό που υπέστη, από τη στιγμή που αποφάσισε στα δώδεκα χρόνια της να δείξει το στήθος της σ’ έναν άγνωστο μέσω webcam.

Το «Κορίτσια σαν και αυτά» του Evan Placey είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από την Amanda Todd. Είναι το χρονικό μιας τάξης κοριτσιών που ξεκινάνε μαζί στα πέντε τους και έως τα δεκαέξι τους αποτελούν μία αδιάσπαστη, ισχυρή ομάδα. Μέχρι τη στιγμή που η γυμνή φωτογραφία μιας από αυτές, της Σκάρλετ, θα διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Τα ίδια αυτά κορίτσια, οι φίλες και συμμαθήτριές της, θα την πολεμήσουν, θα τη διασύρουν, θα την απομονώσουν. Η Σκάρλετ όμως θα επιβιώσει. Η πίεση που θα της ασκήσουν θα έχει σαν αποτέλεσμα να βρει μέσα της τις τεράστιες δυνάμεις που κρύβει ο άνθρωπος και ενστικτωδώς απελευθερώνει τη στιγμή που αδικείται. Και όταν «αυτά τα κορίτσια» ξανασυναντηθούν στα σαράντα πέντε τους, σε μία γιορτή αποφοίτων, θα επιβεβαιώσουν την ήττα τους, με τον χειρότερο τρόπο. Καταλαβαίνοντας ότι εκείνη η «στιγμή» στα δεκαέξι και ο τρόπος που την αντιμετώπισαν δεν σημάδεψε τη ζωή της Σκάρλετ, αλλά τις δικές τους.

Το «Κορίτσια σαν και αυτά» δεν είναι απλά άλλη μία ιστορία bullying, είναι μια ιστορία δικαίωσης και ελπίδας, για το πόσα μπορείς να πετύχεις όταν παλεύεις με βάση τα ιδανικά σου.

 

photo 1
Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σκουρλή Κατερίνα
Μετάφραση: Διαμαντοπούλου Τζούλια, Δελιάδη Αθηνά
Σκηνικά- Κοστούμια: Βαρδαβά Ελένη
Βίντεο: Χαΐδαλής Κώστας
Φωτισμοί: Κασιμάτης Δημήτρης
Επιμέλεια μουσικής: Παπαγκίκας Γιάννης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μεγαλόπουλος Θανάσης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Δελιάδη Αθηνά, Διαμαντοπούλου Τζούλια, Κουμπαρούλη Ειρήνη, Σαΐτη Μαρλέν, Σχοινά Φένια, Τίκου Δανάη
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Α.Ε.

Πληροφορίες

«Κορίτσια σαν και αυτά» του Evan Placey

ΘΕΑΤΡΟ Μικρό Γκλόρια

Διάρκεια 80 λεπτά.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Σάββατο 18:00 και Κυριακή 17:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό: 10€, Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)