Θέατρο Ο Ρόλος μου

Κάθριν Χάντερ : «Είναι σημαντικό να είσαι άσχημος»

Σπουδαία ηθοποιός μεγάλης καριέρας, η πολυβραβευμένη, ελληνικής καταγωγής Κάθριν Χάντερ (Χατζηπατέρα) υποδύεται τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ σε σκηνοθεσία Russell Bolam στο θέατρο Southwark PlayHouse του Λονδίνου

με έναν αποκλειστικά γυναικείο θίασο έως και τις 19 Μαρτίου.

cccc1

«Αγάπησα αυτόν τον κλόουν ήρωα με την μεγάλη μύτη και την τεράστια καρδιά που αγαπά τις λέξεις ως αποτύπωμα της ψυχής», αποκαλύπτει η ίδια στην εφημερίδα Guardian.

ccccccc
Yποδυόμενη έναν άσχημο ήρωα, σημειώνει πως ο Σιρανό όπως και ο καθένας, μπορεί να έχει μια μεγάλη μύτη, κάτι που τον κάνει να αισθάνεται απωθητικός και ανίκανος, γεμάτος από δισταγμούς και μίσος για τον εαυτό του. «Είναι σημαντικό να είσαι άσχημος, καθώς ακόμα και το πιο όμορφο μοντέλο θα αισθανθεί έτσι κάποιες φορές».

cccc4

Αναφερόμενη στους ανδρικούς ρόλους που παίζει συχνά ( Ληρ, Ριχάρδος Γ΄), εξηγεί πως είναι περισσότερο ενδιαφέροντες σε σχέση με τους γυναικείους.

Όσον αφορά αν αισθάνεται περισσότερο Βρετανή, Ελληνίδα ή Αμερικανή, η Κάθριν Χάντερ απαντά πως λατρεύει την αγγλική γλώσσα και την βρετανική αίσθηση του χιούμορ, «αισθάνομαι ευγνώμων που μεγάλωσα εδώ», λέει. «Όσον αφορά την ελληνική καταγωγή, είναι δώρο ο αρχαίος πολιτισμός της τραγωδίας και της κωμωδίας, όλα αυτά τα είδη και τα ρεύματα. Είναι τύχη να είσαι κομμάτι του κόσμου, πολίτης του παντού και του πουθενά».

Μάνια Ζούση

Φωτογραφίες : Richard Lakos